Inbreker Maasmechelen

Print
Inbreker Maasmechelen

Inbreker Maasmechelen

De familie en vrienden van de overleden inbreker in Maasmechelen vinden het nodig om NU te gaan protesteren bij de gemeente. Waar waren ze toen hun broer/zoon/vriend op inbrekerspad was? Het zou me sterk verbazen dat ze niks wisten van zijn nachtelijke activiteiten, zeker vermits hij gekend was bij de wijkbewoners van Mariahof als zijnde een inbreker…. De mensen die het nodig vinden om nu te protesteren hadden zich beter de moeite getroost om de overledene op het rechte pad te brengen toen het nog kon. Nu gaan klagen heeft geen zin meer.
En men heeft inderdaad het recht niet een inbreker te doden, maar men mag zich wel verdedigen indien de inbreker in kwestie geweld gebruikt. Trouwens, het feit dat de drie “daders” zich onmiddellijk ter beschikking hebben gesteld van het parket is toch al een indicatie dat ze nooit de bedoeling hebben gehad om de inbreker te vermoorden.

Het lijkt me dat de familie vooral de schuld in iemand anders’ schoenen wil schuiven en haar eigen verantwoordelijkheid wil minimaliseren. Een verantwoordelijkheid die ze toch wel heeft. Misschien een goede raad voor andere familees met een inbreker in de familie: geef hem nu aan bij de politie, dit om te vermijden dat je naderhand je beklag moet gaan doen bij de burgemeester. En zo bespaar je een hoop andere families de miserie van ’s morgens wakker te worden in een geplunderd huis omdat één of andere leegloper zo vriendelijk is geweest om ’s nachts even binnen te wippen.