Inbreker dood

Print
Inbreker dood

Inbreker dood

Ik zou even willen reageren op de reactie van minister Dewael in de krant van heden van op zijn vakantieadres in de Provence. Het lijkt mij beter dat hij wacht tot hij hier ten lande is om een reactie te geven. Want op vakantie kan men eenzijdig ingelicht zijn of niet alles in zijn juiste context doorgespeeld krijgen.
Het feit dat hij een steek onder water geeft aan de beleidsverantwoordelijken en de politiechef van Maasmechelen is zeker ongepast. Hij zou beter voor eigen deur keren en zich eens afvragen of hij niet wat meer middelen zou voorzien voor de politie en de organisatie van deze diensten.

Ook wordt er beter even rekening gehouden met de diversiteit van de Maasmechelse bevolking. Want een multiculturele samenleving is toch wel iets anders dan een gewone doorsnee Belgische of Vlaamse populatie in een gemeente, en dat is niet discriminerend of hoe dan ook bedoeld.

En dan maar gelukkig dat wij in Maasmechelen een “ééngemeente-politiezone” gebleven zijn, want wie ging dit anders allemaal moeten betalen, en zou het dan veiliger zijn? Stel je voor agenten van bv Lanaken die op de Eisdense cité iets moeten gaan zoeken of oplossen??????

Trouwens we hebben al kosten genoeg aan een brandweerdienst die ook nog verschillende buurgemeenten van de nodige hulp wil en mag voorzien. Deze vallen ook onder de verantwoordelijkheid van deze minister die beter iets meer objectiviteit aan de dag zou leggen, en al niet met de volgende gemeenteraadsverkiezingen in zijn achterhoofd commentaar geeft..