Nederland-Portugal

Print
Nederland-Portugal

Nederland-Portugal

Waarom kritiek op de arbitrage van de match Nederland–Portugal? Ik vind dat de scheidsrechter een zeer moedig man was die consequent is blijven fluiten. Als de heer Blatter verkondigt dat er één rode kaart te weinig getrokken is, voor de arbiter, doet deze mijnheer volgens mij mee aan het intimideren van de leiding van een match en geeft hij zeker niet het juiste signaal naar spelers die in de toekomst nog belangrijke wedstrijden zullen spelen. De hele wereld heeft toch kunnen zien dat de elleboogstoot tegen Figo opzettelijk was. Mag deze fout dan niet meer gefloten worden omdat er al verscheidene fouten daarvoor gefloten zijn?
In dat geval moet de FIFA maar over de boeg komen met duidelijke richtlijnen. Ik vind dat de spelers het recht hebben om te proberen hun match zo goed mogelijk te spelen. Maar als de spelers ervoor kiezen om ongeoorloofde daden te doen, en ze worden hierop betrapt, moeten ze niet doen alsof ze heiliger zijn dan de paus en de schuld van hun falen afwentelen op de leiding.
Terloops, ik heb de match gevolgd op de Nederlandse tv: wat je daar te horen krijgt van de reporter van dienst tart elke verbeelding . Bij ons doet een reporter zijn werk objectief, en zo hoort het ook, maar bij onze noorderburen wordt een karateslag van hun ploeg verdoezeld en tegelijkertijd scheld men het slachtoffer dat met pijn op de grasmat ligt uit voor comediant .