Busdode Antwerpen

Print
Busdode Antwerpen

Busdode Antwerpen

Weerzinwekkend en totaal onbegrijpelijk, de laffe aanval van zes jongeren op een burger die zich geroepen voelde om zijn burgerplicht te doen. De zoveelste dode door zinloos geweld, enkel voor de kick en de fun. Wat ik nog onbegrijpelijker vond is de berichtgeving dit weekend rond het voorval. Te beginnen met de VRT die het had over een "incident" met jongeren waarbij het slachtoffer was overleden na een hartstilstand. Het onderzoek moest nog uitwijzen of de hartstilstand het gevolg was van de slagen die de man had gekregen.
Natuurlijk is dat zo. Misschien niet zozeer de slagen op zich maar de stresstoestand waarin de man was terechtgekomen heeft de hartstilstand veroorzaakt. Dat justitie en overheid nu eindelijk eens hun verantwoordelijkheid opnemen en de dingen bij hun naam noemen.
Zonder op de feiten te willen vooruitlopen of een hetze te ontketenen, en zeker zolang de daders niet gevat zijn, vind ik dat de hele allochtone gemeenschap de plicht heeft intensief mee te zoeken naar de daders en die zo mogelijk aan te geven, mocht blijken dat het hier inderdaad om allochtonen gaat. In het andere geval: als het om autochtone jongeren gaat, moeten ze ook de zwaarste straf krijgen en mogen ook de getuigen die over allochtonen gesproken hebben een straf krijgen.
Dat de overheid nu eindelijk eens drastische maatregelen neemt en stopt met steeds maar te praten over kansarmen die zulke feiten plegen uit verveling omdat ze geen werk vinden. Waar gaan we naartoe als iedere werkloze uit verveling andere burgers begint te slaan en te schoppen?