Guantanamo

Print
Ook in ons rechtssysteem gaan we dikwijls overhaast te werk en worden niet de juiste beslissingen genomen met vele gezins drama’s als gevolg.
Gevangenen in Guatanamo die door uitputting zowel fisis als lichamelijk worden gefolterd, en dit nog eens versterkt door de knagende onmacht en onschuldige veroordeling hebben dan ook de juiste voedings bodem voor een zelfmoord.
Door het grote bommetapijt van de in het begin van de oorlog in Irak zijn vele onschuldige burgers gedood of veminkt. Het zijn net deze families en vrienden die ‘vanuit hun gezichtspunt’ het recht hebben en nemen om de nodige vergeldings acties op touw te zetten. Erger nog de zelfmoord commando’s die niet alleen aangedreven worden door hun overtuiging maar ook door de motor der wanhoop.
Ook in de Gazastrook duurt deze spiraal van geweld reeds jaren. Weeral een nieuwe aanslag met verschikkelijke beelden waar onschuldige familie’s zijn getroffen.Een oproep tot verzoening door de nabestaande is ondenkbaar, al dat de weg naar vrede korter zou zijn dan de vergelding acties !