Creatieve rechtsspraak en uitgekookte Jahjah

Print
Creatieve rechtsspraak en uitgekookte Jahjah

Creatieve rechtsspraak en uitgekookte Jahjah

Hoewel ik het met veel stellingen van deze welbespraakte activist niet eens ben toch dient gezegd dat hij de sterke punten van zijn volgelingen (al dan niet islamietische gelovigen) met veel "verve" verdedigt. Hij is sterk onderlegd, speelt heel kort op de bal in interviews en gesprekken met tegenstanders en overheden en weet vooral hoe ver hij juist kan gaan : tot de rand van de afgrond. In één woord het tegenstelde van de SP-mandatarissen in Charleroi : dom, corrupt en onhandig.
Nu ook weer : zijn weliswaar in groep optredende "volgelingen" worden niet vervolgd voor "militievorming". Hun identieke volledig zwarte kledij wordt door de creatieve rechter niet beschouwd als uniform.
Ofwel moet men een volledig SS-uniform dragen om als dusdanig beschouwd te worden (Ché's- of Ho Sji Minh's jungle-kledij komt als linkse organisatie niet in overweging in de correct denkende westerse democratiën) ofwel priesterkledij in China. Dit wat de beoordeling van de rechter betreft.
Jahjah zei gisteren nog fijntjes lachend op VRT dat hij dat ook vooruit wist dank zij zijn juridische adviezen...
Wat "het opruien" betreft zal er ook wel een "Belgische" oplossing uit de bus komen; tenslotte is hij intussen toch al
versast naar vrolijk Nederland en moet men hem niet Erdal laten achterna zitten.
En de politie controleren, kon dat dan wél ? Er staat nergens in de wet, wist diezelfde rechter met uitgerstreken gezicht
te vertellen, dat het NIET mag.
JAHJAH - BELGIQUE : 1 - 0 mits vernuftige assist van de magistratuur.