Antwerpse ambtenaren

Print
Het stadhuis stopt niet ons te verrassen. Of het uiteindelijk resultaat positief of negatief zal blijken kan alleen de toekomst uitwijzen.
Stedelijke ambtenaren mogen dus misschien niet langer bijklussen. Dit lijkt een even absurde als onverwachte stelling.
Dat deze praktijk, wellicht in heel Europa, al ettelijke decennia ongestoord loopt is geen nieuws. Ettelijke preventieve stakingen waren al bedoeld om embryonnaire acties in die zin te counteren; met succes want straks (dit is elke twee jaar tenminste) staan wij weer een bolleke aan te strepen en o wee de partij(en) die deze revolutionnaire opstand durven te prediken.
De provinciale, gewestelijke en federale jongens en meisjes mogen - voorlopig - verder blijven schilderen, bezetten, rijden en als "security" optreden.
De te verwachten verwijzing van de geviseerden naar politieke slokkoppen met drie bezoldigde ambten, vier vet betaalde adviesposten, vijf vergoede administrateurszetels en ontelbare voordrachtinkomsten is natuurlijk onaanvaardbaar. Verworven rechten positionering wegens "niet optreden van hun overheid" : onontvankelijk. De ambtenaren komen, dixit de bevoegde Schepen, "vermoeid aan op het werk"...
Gaat het publiek het gelag niet betalen ? Gaan alle ambtenaren - in zover zij het al niet reeds deden - voor het Blok stemmen ? Daar is zeker reden voor want wordt als één der (drog ?)redenen niet opgegeven dat die klussen beter voor de (allochtone ?) werkzoekenden zouden kunnen gereserveerd worden...
Of vragen zij allemaal, en waarom niet "en bloc", overplaatsing naar het PS-paradijs, ook Charleroi genoemd, waar alles kan en alles toegelaten is ?