Coffeeshopbeleid

Breekt er een grensoorlog uit "België Nederland"? of Maastricht tegen Lanaken?

Jan Hermans - Kinrooi

De drugproblemen zijn overal goed bekend, het gebruik, de overlast, maar vooral de verslaving aan drug, die begint met de eerste joint, maar daar horen en lezen wij niet veel meer over.

Volgens mij moet de jeugd eerst eens een bezoekje gaan brengen, liefst in school verband, aan zo een afkickcentra, waar ze de problemen met eigen ogen kunnen zien, laat ook de ouders eens aan het woord in de klas, maak de problemen bespreekbaar, Niet de verkopers of de gebruikers, zul je horen spreken over de problemen van druggebruik.

Dames, Heren, ga eens bij elkaar zitten om deze zaken te bespreken, niet om je gelijk te halen, maar om de gekende problemen op te lossen, al moet dit volgens mij in Europees verband worden gedaan.

Een gedoogbeleid met allerlei achterpoortjes, is een slecht beleid.

Het mogen gebruiken maar niet vervoeren, het niet kunnen aankopen, of zelf telen, maar wel mogen gebruiken indien dit geen overlast is, getuigd van een slecht doordacht beleid.

Zet de problemen eens op een rijtje, bespreek ze en los ze dan op.Al moet dit door de wet aan te passen, zodat iedereen weet wat mag en kan.Dat zou getuigen van een goed beleid.