Arme Joe

Print
Ik begrijp niet waarom België zich zou moeten verontschuldigen omdat de daders van de
MP3-moord blijkbaar geen Noord-Afrikanen zijn maar Polen.
Op de eerste plaats heb ik totdat de beelden uit het Centraal Station werden vrijgegeven nergens gelezen, noch gehoord in de media, dat de daders van vreemde origine waren. Naar "goede" gewoonte werd dit weer doodgezwegen.
Pas na het vrijgeven van de beelden werd er van uitgegaan dat de daders Noord-Afrikanen waren. Nu telt Noord-Afrika wel meer nationaliteiten dan alleen Marokkanen. En ja, de daders hadden nu eenmaal een getaande huidskleur en donker haar, waardoor ze noch op Chinezen noch op Polen leken.
Zelfs de imams riepen hun gemeenschap op tot uitlevering van de daders. Ik heb geen enkele imam de mogelijke nationaliteit van de daders weten betwisten. Laten we dus weer niet doen alsof de Belgen een bepaalde bevolkingsgroep viseren. Al eens afgevraagd waarom de massa onmiddellijk dacht aan Noord-Afrikanen? Is dat misschien omdat er zo weinig criminaliteit aan hen toe te schrijven is?

Vanmorgen zag ik een cartoon van kamagurka zeggende "Zijn er geen moslims in Polen?".
Ben benieuwd of er er weer niet bepaalde informatie onder de mat wordt geborsteld. Dat zal dan de volgende dagen of weken wel blijken.
Let op, de daders moeten voor mij geen moslims zijn, maar laten we een kat een kat noemen ( à la "West-Vlaamse politieman doodt vriendin" ) in plaats van bepaalde bevolkingsgroepen een voorkeursbehandeling te geven.