Prodi

Print
Prodi

Prodi

Prodi's eerste regering hield het amper twee jaar vol. Velen vragen zich nu al af, of de toekomstige regering van Prodi een volle legislatuurdracht kan volmaken. En er zijn verschillende indicaties die deze twijfel voeden.
De Prodi-coalitie is een quasi onmogelijk werkbaar allegaartje van 19 partijen. Die bovendien aardig van mening verschillen en nu al volop ruziën, nog voor er een regering gevormd is. Zo eisen de communisten, jawel die zijn ook van de partij, al het voorzitterschap van de Kamer van Volksvertegenwoordigers op en zijn al op hun wenken bediend.


Maar het ergste euvel voor Prodi is het feit dat zijn centrumlinkse Unie-alliantie in de Senaat, mede bevolkt wordt door 4 verkozen Italiaanse emigranten, die in andere werelddelen verblijven.

Een 76-jarige Argentijnse, die verkozen is voor de Senaat, moet een half etmaal in het vliegtuig doorbrengen, om even een Senaatszitting te kunnen bijwonen.

De Unie-Senatoren uit de Verenigde Staten en Australië zullen wellicht ook niet altijd op de afspraak kunnen zijn in de Italiaanse Senaat.

Als je nu bovendien ook nog weet dat Prodi's alliantie in de Senaat maar twee senaatszetels meer telt dan de alliantie van de Cavaliere, dan is een tekeningetje overbodig om de problemen te schetsen.