Wachters en wakers

Print
Wachters en wakers

Wachters en wakers

Van een erudiet man als onze Kardinaal zou je het niet verwachten dat hij de 'getuigen' van het vreselijke MP3-drama, op zo'n ondoordachte manier, een schuldgevoel wil aanpraten.
Wie toevallig getuige is van zo'n gebeuren door 'gewapende' individuen van dit soort, moet al goed zot zijn, om fysieke hulp te bieden en zijn eigen hachje te riskeren. Dat heeft niets met lafheid vandoen, maar met rationaliteit.

Toevallig zag ik gisteren in het 'journaal' een interview met één van de wakers of is het wachters van de Kardinaal, een Brusselse priester, pastoor,
die zich smalend kwam uitlaten over de Brusselse dagelijkse taferelen.

De zich in de rode pluche van de Senaat gesettelde priester Nimmegeers, kwam met een smile op zijn gezicht tot achter zijn oren, getuigen dat hij elke dag mensen ziet die 'met een brede boog' om bepaalde Brusselse taferelen heen marcheren.

Hetgeen bij mij de volgende bedenking opwekte : " Tiens, dan is de Senator, herder, wellicht uit levensbehoud, ook nog nooit 'tussengekomen', terwijl hij elke dag, zelfs verschillende keren, de mogelijkheid krijgt om zich te manifesteren.

Wie zelf het voorbeeld geeft, hoeft andere mensen niet te kleineren.

Ik vrees echter dat onze 'echte wakers en wachters' met ingehouden adem, naar de komende verkiezingsronden zullen gaan.

Het is zoals de moeder van Joe in de krant zegt :" Ik geloof niet in de oprechtheid van politici".
Ze zal helaas niet alleen zijn.

Alsnog mijn Christelijke deelneming.