Bedenkingen bij de MP3-moord

Print
Er zijn ongetwijfeld kansarmen in onze maatschappij. Dat 'men' echter, onmiddelijk na de MP3-moord, van verscheidene kanten begon te mompelen over 'kansarme jeugd' was behoorlijk ongepast. Sommigen weten echt niet hoe op een betamelijke wijze te reageren op een drama.
De moord is nu een week voorbij. Hij gebeurde op nauwelijks 1 kilometer van het koninklijk paleis in Brussel, en op enkele honderden meters van het Belgisch parlement. Echter, veel reactie en medeleven is er van die kant nog niet vernomen.

Bij de moord werd een mes gebruikt. Dat is toch een wapen, niet? Waarom lopen 'kansarme jongeren' - nauwelijks volwassen - met messen rond? Mag een burger buitenshuis wapens bij zich dragen? Misschien is het bij zich hebben van een mes - ongeacht de lengte van het lemmet - niet verboden. Kan zijn, maar is het dan geen tijd om dit wèl te verbieden?

De moord is nu een week voorbij. Vandaag worden de video-beelden van de veiligheidscamera's getoond. De daders kregen zo wel heel veel tijd om zich uit de voeten te maken.

En tenslotte is er de beschaafde reactie van de bevolking. Er zijn helemaal geen oproepen tot geweld of haat. Iedereen reageert met medeleven en begrip. Waarom dan het racistisch imago dat men een groot deel van onze bevolking wil aankleven? Het is echt hoog tijd dat 'men' zich daar eens over bezint.