WK voetbal in ons land

Print
Vrijdag had een afvaardiging van de vzw "opvang tekort", die ijvert voor het oplossen van het tekort aan opvangplaatsen voor mentaal gehandicapten, na de begrotingscontrole van de Vlaamse regering, een onderhoud met Minister President Yves Leterme.
We vernamen:
- dat het beloofde geld (vierde schijf) voor het 5-jaren-plan voor het oplossen van de zorgvragen van mentaal gehandicapten vrijkomt,
- dat hierdoor (slechts) ca. 1 100 zorgvragen van de ca 7 600 zorgvragen zullen weggewerkt worden,
- DAT ER GEEN GELD IS om het probleem structureel op te lossen.

Onlangs heeft mijn vrouw in een onbewaakt emotioneel moment voor de camera's van VTM verklaard dat ze samen met onze gehandicapte zoon uit het leven zal stappen als er over 1,5 jaar voor hem geen plaats in een instelling zal zijn...

1 april 2006; het Belang van Limburg: "Ivo Belet wil WK voetbal in 2018 in België - 800 miljoen euro nodig voor 5 Vlaamse stadions".
Aanvankelijk dacht ik dat dit een 1-aprilgrap was!!!

Met de vorm van financiering zoals Ivo Belet voorstelt, is de het probleem van de wachtlijsten in de gehandicaptensector opgelost!!!

Als het zo gemakkelijk is geld vrij te maken voor "brood en spelen", kan het ook geen probleem om fondsen te vinden om nog andere belangrijke noden in de maatschappij aan te pakken: wachtlijsten psychiatrische instellingen, wachtlijsten in de bejaardensector, wachtlijsten in de jongerenzorg,...

Ivo zit waarschijnlijk goed en droog in zijn Europese ivoren toren. Ik nodig hem uit om eens een weekend mee te draaien in een gezin met een ernstig mentaal gehandicapt kind. Ik denk dat hij dan wel zal inzien dat er belangrijkere noden in de maatschappij zijn dan de toestand van voetbalstadions.

Als Ivo Belet op zoek is naar een stunt voor de gemeenteraadsverkiezingen is, zou dit een tip kunnen zijn: gratis voorzieningen voor gehandicapten, bejaarden, jeugdzorg...in Hasselt en omstreken. Misschien is die populatie electoraal gezien even groot als het aantal voetballiefhebbers.