Mispraktijk

Kerken lopen leeg?

Albert Willems - Maasmechelen

Dat is niet overal het geval, hoor. Twee weken terug heb ik een kerk bezocht in Genk. Daar zitten liefst 250 à 300 mensen op een zondagvoormiddag.

Een goede kerk is voor mij als een goede frituur: de frieten moeten goed zijn en je moet goed bediend worden. Heb je dan zo een frituur gevonden, dan staat men aan te schuiven….

En deze Evangelische Pauluskerk op de Evence Copéelaan in Genk, voldoet hier aan. Wat is dan het geheim van deze kerk? Waarom loopt deze kerk dan wel vol?

Ze predikt puur het woord van God, een voorganger die haarfijn alles uitlegt zonder te “zagen”, nergens iemand die in slaap valt, mensen die luidop staan te zingen en hun geloof als geen ander beleven. Kortom, laat me zeggen dat het niet waar is dat alle kerken leeglopen, breng een bezoek aan deze kerk en overtuig uzelf.

Ik zeg niet dat deze kerk de enige goede is, hé…. het gaat trouwens niet om de kerk maar om Christus. Een katholieke kerk is voor mij even goed, mits men het woord zuiver houdt en men zich aanpast aan deze tijd,dan lopen de kerken weer vol.