RC Genk: wat doet de voorzitter?

Dank u wel Jos Vaessen voor al het moois dat u heeft neergezet in Genk.

Frederique Fernandes Henriques - Opglabbeek

Ik denk dan bijvoorbeeld aan het jeugdcomplex dat zijn gelijke niet kent in België en al het ander fraais. Maar nu is de tijd gekomen voor bezinning.

Om het in wielertermen te zeggen : u heeft de kloof met de kopgroep bijna verkleind maar nu draait u de bocht om en plots staat de wind op kop en dan wordt het lastig en ziet u ze stilletjes aan de kloof terug vergroten. Op deze manier kan het niet verder en dus zijn er veranderingen nodig.

Een goede voorzitter doet niet alles zelf maar die zorgt er voor dat de juiste mensen op de juiste plaats staan en laat autonoom werken. Natuurlijk worden die mensen van tijd tot tijd geëvalueerd. Voldoen ze niet, dan bedanken we hen voor bewezen diensten (Broos bijvoorbeeld) en doen we het niet zelf maar stellen we een vervanger aan. Dit niet alleen op gebied van trainer maar ook van sportief directeur. Ik ben er zeker van dat u commercieel en financieel tot de besten hoort, maar sportief komt u net te kort voor de absolute top. Maar u heeft dat zelf ingezien en mensen als Ronny en Ariël naar de club gebracht, maar wat heb je eraan als je hen niet laat doen. Bij het SPORTIEVE moet u DUS DELEGEREN en EVALUEREN. Om het met uw eigen woorden te zeggen : uitbesteden van het sportieve is IMPERATIEF. Enkel en alleen als het budget juist beheerd wordt, is een budgetverhoging wenselijk. Want anders worden de putten groter en groter. DUS JUIST SPORTIEF BUDGETBEHEER

Alle communicatie omtrent de A-kern moet gedaan worden door Ariël zoals bobo Michel dat bij Standard doet. Geen commentaren meer na een wedstrijd van onze voorzitter want dan reageert u vaak als een emotioneel man – de betrokkenheid is goed en bewijst uw clubliefde – maar op dat moment blijkt dan ook dat u net dat ietsje tekort komt en het voetbal meer als supporter dan als verantwoordelijke bekijkt. Voor eender ander persoon geen probleem, maar een voorzitter moet NUCHTER blijven. Ik denk dat Ariël dit kan en u heeft spijtig genoeg al verschillende malen het tegendeel bewezen.

Een club kun je als een bedrijf beheren maar denk eraan, de club is van de supporters en de laatste tijd horen we heel wat supporters die constant klagen en dreigen de club de rug toe te keren omdat ze zien dat het op deze manier niet verder kan. Elk jaar worden er beloftes gedaan en luchtkastelen verkocht, de supporters zijn dit beu aan het worden. EERLIJKE COMMUNICATIE naar hun toe is dan ook IMPERATIEF, ook in mindere momenten en dit op regelmatige basis. Een rondje hoeft niet maar is wel altijd mooi meegenomen. Maar denk eraan, liever de harde waarheid dan de waan dat het goed gaat terwijl het niet goed gaat. Als jullie eerlijk zijn dan zal de supporter ook milder op minder goed nieuws reageren. Een echte supporter leeft mee met zijn club, ook in een mindere periode. En als we weten dat de juiste mensen de beslissingen mogen nemen dan zijn wij als supporter ook rapper geneigd om fouten door de vingers te zien. Niemand is namelijk onfeilbaar .

Dus, voorzitter, welke weg gaan we in? Als u verstandig bent dan houdt u voortaan de woorden DELEGEREN, EVALUEREN, COMMUNICEREN, JUIST BUDGETBEHEER in het achterhoofd en dan zullen we binnen de kortste tijd STAP VOOR STAP de kloof met de top in België verkleinen. GEDULD is dus ook een schone deugd en daar ontbreekt het u ook vaak aan. Kan dit met u, graag zelfs, zoniet ERAUS zoals met die manager van Wolfsburg (in mijn ogen een verkeerde beslissing, 4M was veel geld, maar ja als je met je laat sollen, dan word je in de voebalwereld vertrappeld). Om het nog eens met uw eigen woorden te zeggen : denk hier maar eens over na, maar dit is mijn inziens - volgens mij denken er nog veel supporters hetzelfde over - de enige juiste weg.

PS. Ik zou de trainer buitengooien, want hij is passé en niet de man die een ploeg kan plaatsen. Op basis van organisatie kom je in het moderne voetbal al ver. Organisatie hoeft niet noodzakelijk negatief te zijn, maar Broos en organisatie dat is als water en vuur.

Geef hem zijn riante ontslagvergoeding en stel een profiel op en zoek iemand binnen dat profiel, net zoals de TD een profiel uitwerkt voor de speler die men zoekt. Persoonlijk denk ik wel dat er een signaal moet komen van het bestuur omtrent de positie van Broos die zich eerder als een bloemzak gedraagt.