Genoeg processen, nu een positief beleid

Mensen van Beringen, wees blij, want uw burgemeester-advocaat gaat weeral eens op uw kosten een zaak voor de rechtbank aanvechten. Deze keer tegen de oprichting van de nieuwe Afvalmaatschappij Limburg. Ik vraag me af of zoveel juridisch steekspel wel altijd de beste manier is om aan goed beleid te doen. Zeker over zulk strategisch dossier, waarover al lang een politieke concensus bestond, na heel wat werk áchter de schermen lang voordat de papieren dossiers ter beslissing op tafel kwamen.

Jean-Claude Arnou - Beringen

Waarom moet er altijd zo negatief worden gereageerd vanuit die hoek? Blijkbaar wordt er zelden constructief nagedacht aan de rechterzijde in Beringen. Zeker als er veel aandacht van buitenaf is, hoopt men dat een politiek-agressieve houding meer stemmenwinst aan rechterzijde oplevert. Misschien moeten we de burgemeester maar eens vragen hoeveel zaken hij de afgelopen jaren bij de rechtbank zijn ingeleid, wat dat al opgebracht heeft, doch vooral wat dat al gekost heeft...

Veel erger is dat heel Beringen weeral eens als een stad met negatief imago in het nieuws komt. Hoog tijd dat er een positief beleid komt, voor álle mensen in héél Beringen. En dat dan ook laten uitstralen tot ver buiten de stadsgrenzen, zodat we van Beringen een "stad +" maken die de rol van regiotrekker in Limburg op zich kan nemen. Een stad waar mensen zich moeten over schamen als ze er met hun vrienden of collega's over praten. Want dat zal veel meer opleveren dan altijd maar opnieuw processen aanspannen op kosten van de inwoners.