De handen in en op elkaar voor Kwaadmechelen Bruist

Print

De handen in en op elkaar voor Kwaadmechelen Bruist

Kwaadmechelen

Ham -

In 2013 zette KWB Kwaadmechelen voor het eerst Kwaadmechelen Bruist op de kaart. 5 juli dit jaar besloten ze de handen in elkaar te slaan met Davidsfonds Kwaadmechelen en Femma Kwaadmechelen om van het evenement een waar dorpsfeest te maken.

Die week staken er plots twee stokken in de wielen: de weersvoorspellingen waren niet bijster goed én de Duivels hadden het tot de kwartfinales gehaald en speelden net die dag.

Er werd besloten om af te wijken van het buitenfeest op het gemeenteplein van Ham, maar alles naar binnen te brengen in de Zille. Er werd naarstig gezocht naar de mogelijkheid om de voetbalmatch te tonen.

De reclame deed zijn werk en ondanks dat alles binnen doorging zakten er heel wat gezinnen af naar de Zille voor een namiddag vol kinderanimatie. Er stond een springkasteel, er waren gezelschapspelen, grote blokken, vier-op-een-rij en ga zomaar door. Alle kindergezichtjes werden tot ware kunstwerken omgetoverd door Elke, Tinne en Stijn. Animatieteam MC Pompel en de Moesjes zorgden ervoor dat de kinderen heel wat dansjes aangeleerd kregen en organiseerden allerlei groepsspelen. Tussendoor kwam Maggie een ferm staaltje Zumba tonen met enkele leerlingen uit haar klas, enkele kinderen probeerden de pasjes uit.

Om 17u begon duidelijk de spanning te stijgen… alle blokken en kinderdisco schoof aan de kant, tafels en stoelen werden bijgeplaatst en op het grote scherm waren de eerste voetbalbeelden al te zien. Stilaan liep de zaal vol, niet alleen voor de voetbal, maar ook voor een heerlijke barbecue. Maar liefst 170 personen hadden zich ingeschreven om te komen smikkelen van mini en maxi-menu’s.

De Rode Duivels bezorgden de zaal heel wat spannende momenten! Jammer genoeg heeft het niet mogen baten en sneuvelden ze die dag op het WK. Voorzitter Jos Hermans sprong dadelijk na de match op het podium om aan te kondigen dat het evenement niet eindigt bij het verlies van de Duivels.

Sara en Leslie en Nightlive stonden al klaar om er voor te zorgen dat het publiek geanimeerd bleef. Ze brachten een hele reeks bekende nummers en hier en daar werd al eens meegezongen. Zij waren echter slechts de opwarmer van de avond! De stemmen waren gesmeerd om luidkeels mee te brullen met top off te bill: Gênant, de foute partyband! Het duurde dan ook niet lang tot het publiek van de stoel naar de dansvloer verhuisde. Ondanks het weer en daardoor minder spontane bezoekers werd het alsnog een prachtige feestdag tot in de late uurtjes.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio