Inbraak, vandalisme en brand in de kiezelgroeve

Print

Inbraak, vandalisme en brand in de kiezelgroeve

Neeroeteren

Maaseik -

Alsmaar vaker heeft het nieuws over het motorcrossterrein de kiezelgroeve in Neeroeteren te maken met criminele feiten. Niet dat onze motorsportvrienden die plegen, maar wel dat ze er alsmaar vaker het slachtoffer van worden. Zo ook nu weer. Op woensdagmorgen, 25 juni, deed de terreinverantwoordelijke van MC Maasland, Henri Noukens de vaststelling dat er voor de zoveelste keer ongenode gasten op bezoek waren geweest.

Dieven konden wederom niet aan de verleiding weerstaan om op het verlaten terrein van de kiezelgroeve hun slagje te slaan. Ramen sneuvelden, waardevolle historische posters werden gestolen en alles werd vakkundig doorzocht. Ook dit maal waren er duidelijke sporen van de daders. Zo werden er diverse vingerafdrukken gevonden door de politiediensten.

Op de koop toe brak er nadat de vaststelling van de inbraak gedaan werd ook nog ‘spontaan’ brand uit op het terrein. De opgeroepen hulpdiensten waren gelukkig snel genoeg ter plaatse om de brand te blussen en erger te voorkomen. Wie weet wat de gevolgen hadden kunnen zijn als niemand op het desolate, en behoorlijk droge, terrein de brand tijdig had opgemerkt? In ieder geval bewijst dit nieuwe voorval dat de kiezelgroeve er sinds het stopzetten van de crossactiviteiten alles behalve veiliger op geworden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio