thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Gewelt: 'Drink je zat en feest!'

“We brengen wat we graag horen en we willen iedereen doen dansen.” De boodschap van het Limburgse Gewelt klinkt zeer eenvoudig. Met een mix van oude en nieuwe house, disco en techno wil het dj-duo iedereen de tijd van zijn leven bezorgen. Maar hun optreden op Genk On Stage viel in het water.

StampMedia jongerenmedia-agentschap

Gewelt heeft een superdrukke zomer voor de boeg met optredens op Absolutely Free Festival, Le Jardin, Laundry Day, RELEASE! en Pukkelpop. Dat vieren ze uiteraard met veel bier. “Spelen op Pukkelpop is een droom die uitkomt, zeker omdat we er al jaren naartoe gaan. Dit hadden we nooit verwacht. Het is super”, reageert Niels Kenis tevreden.

Zatte avonden

De aanwezigheid van het duo doet de sfeer doet ontploffen. “Alles wat we tot nu toe gedaan hebben was memorabel. De sfeer tijdens ons optreden in The Woods in Sint-Truiden was onbeschrijfelijk. Iedereen bracht drank mee en de inkom was gratis. Zo’n honderd mensen feestten tot het niet meer ging”, legt Cosemans uit. De Express 21-feestjes in de FortyFive in Hasselt zijn telkens uitverkocht. “Het is super om mee te maken”, aldus Kenis.

Idolen en collega’s

Vooral bevriende artiesten die eerst idolen waren, vormen de belangrijkste inspiratiebron voor het duo. “Wij keken vroeger op naar Kristof Claes van Goldfox, Kim Mathijs van Ed&Kim en Michael Midnight. Daarom is het een droom om met hen samen te werken”, zegt Niels Cosemans. “Het is ongelofelijk om een pint met die mannen te kunnen drinken”, zegt Kenis.

Datemuziek

“Met onze Funkysounds willen we feest voor ons en voor het publiek”, zegt Kenis. De muziek varieert van house en techno tot de discoplaten die hun ouders beluisterden. “De combinatie van disco met house past perfect en feest is het woord”, aldus Kenis.

Het duo wil hun publiek laten drinken, feesten en dansen. “In de platen die wij draaien hoor je veel vocals die met seks te maken hebben. Eigenlijk kunnen we onze muziek omschrijven als seks and other funkyness“, verduidelijkt Kenis. “We hopen dat iedereen zijn of haar droomvrouw of -man vindt tijdens onze set”, sluit Cosemans af.

© 2014 – C.H.I.P.S. StampMedia - Ilse Cleeren; foto’s: Magali Merzougui

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio