Kennismaken met de iPad

Print
Kennismaken met de iPad

Kennismaken met de iPad

Centrum

Genk -

Op 11 juni kon je de hele namiddag kennismaken met de iPad en diens mogelijkheden. De computerclub MacLimburg startte nu ook met iPad-lessen in Genk (in het gemeentehuis) na heel wat lessen in Hasselt te hebben georganiseerd.

Vooral 50+ ers zijn erg geïnteresseerd in wat je thuis, onderweg of op vakantie allemaal kunt doen met de iPad.

Voor sommige deelnemers was de les zelfs hun allereerste contact met de iPad. Na zo'n kennismaking weet je veel beter welke apps bij jouw passen, kan je de krant elke dag gaan lezen (ook op je vakantiebestemming), maar ook boeken lezen. Kan je de weersvoorspelling van elke locatie bekijken. Kan je ook telefoonnummers opzoeken van je vrienden in de gouden gids. Kan je zelfs postkaarten versturen met je eigen foto er op. De ingebouwde camera's komen dan heel goed van pas. En natuurlijk de foto's van je kleinkinderen bekijken.

Zelfs als je nog nooit met de iPad in aanraking bent geweest, is zo'n kennismakingsles ideaal. Er zijn immers een aantal iPad's ter beschikking gesteld door de computerclub. Ook alle stappen om de iPad in gebruik te nemen, en in te stellen, apps te installeren worden in groep ingeoefend. Zo zien ze dat het helemaal niet moeilijk is.

Want tegenwoordig moet je - ongeacht je beroep, hobby of leeftijd - bijblijven. Er wordt meer en meer verwacht dat je vlot met een computer of tablet overweg kunt. Een nieuw fenomeen vormen de senioren, want ze hebben net dezelfde behoeften als anderen. In contact blijven met vrienden, vakantiefoto's delen met familieleden, weten hoe het met je kinderen en kleinkinderen gesteld is, videobellen, het nieuws op de voet volgen waar je ook bent. In feite is er niks zo eenvoudig als de iPad te gebruiken.

Heb je senior of als vereniging interesse in een kennismaking met de iPad (een les van 3 uur waar je alle basiszaken kunt aanleren), dan kan je meer informatie vinden op de website www.ontdekdeipad.be of op het nr 0475 62 94 37.
Inschrijven is gewenst.
Elke maand is er een nieuwe kennismakingsles in vergaderzaal 2 gepland : kortom, kom de iPad ontdekken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio