thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

ECNS wandelt de langste dag uit

Het ging voor iedereen waarschijnlijk onopgemerkt voorbij, maar op zaterdag 21 juni, stipt om 12.51 uur, kon je je kleinste schaduw in de Zon opmeten. Want op dat moment bereikte de Zon haar hoogste punt aan de hemel dit jaar. Vanaf nu korten de dagen dan ook weer.

Bart Achten

Het Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde liet deze gebeurtenis niet zomaar voorbij gaan en organiseerde daarom een Zonnewendewandeling.

Maar voor er gewandeld werd kon er nog door de telescopen van de Limburgse Zonnewaarnemers naar de Zon worden gekeken. Daarna volgde nog wat uitleg over de Zon en haar plaats in het zonnestelsel. Ook tijdens de wandeling werd er regelmatig halt gehouden om meer te vertellen over de zonnewende en de Zon. Bij aankomst kon er nog door te telescoop worden waargenomen. Zo schitterde Saturnus prachtig boven het rustieke landschap van Kreyel. De kinderen konden zich tijdens de duisternis vermaken met het lokken van nachtvlinders. Dit werd gedaan door ze te lokken met licht en met het smeren van een zelfgemaakt zoet papje.

Het was weer een mooie avond, met mooi weer en een nog mooier publiek. Het ECNS wenst Caroline en Patrick van Farmfun uitdrukkelijk te danken voor het openstellen van hun faciliteiten. Meer informatie over deze en andere activiteiten vindt u op de website van het ECNS.

Voor meer foto's van de Zonnewendewandeling kan u terecht op www.facebook.com/ECNS1

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer