Kick Off Hyprocup Snookerevent editie 8 zorgt voor sensatie

Print
Kick Off Hyprocup Snookerevent editie 8 zorgt voor sensatie

Kick Off Hyprocup Snookerevent editie 8 zorgt voor sensatie

Peer

Peer -

Dit weekend is er in Zuma Snooker Club naar jaarlijkse gewoonte gestart met het Hyprocup zomerSNOOKERevent en dit al voor het 8e jaar op rij.

En zoals ieder jaar tekende alle toppers weer present. We mochten dan ook rekenen op de top 8 van vorig seizoen, dit aangevuld met 53 zowel oude bekende als nieuwe spelers.

En met de aanwezigheid van prof LucaBrecel konden we ons dan ook weer aan het nodige vuurwerk verwachten.

In zijn openingspartij scoorde Luca namelijk een MAXIMUMbreak (het hoogst mogelijk aantal te behalen punten in een frame) wat zijn totaal aan maximumbreaks op 4 brengt tijdens zijn passages op dit event. Tevens is dit voor onze lokale held zijn eerste van het nieuwe seizoen en zal hij hopelijk deze vorm kunnen doortrekken in het PROFcircuit.

In de groepsfase waren er weinig of geen verrassingen. Enkel het feit dat Brecel's teammaat en jarenlange vriend Mathijs Bokken een 2-0 overwinning kon vastgrijpen tegen Luca.

Zuma youngster Jan Corten moest zich pas tijdens de shootout zijn meerdere erkennen tegen toppers Tan Wang Chooi en Kris Diercks waardoor hij nipt de finaledag naast zich neer moest leggen.

In deze finaledag kon Rudi Gielen (Zuma) zich verrassend plaatsen voor de volgende ronde en dit te koste van Kristof De Bruyn.

Tevens waren er ook Juriaan Vandennieuwenhuizen (De Dieze Nederland) en Johny Moermans (Play Ball Hasselt) die een mooie parcours aflegden; respectievelijk 1/4 finale en 1/2 finale. Moermans moest in de 1/2 finale de duimen leggen tegen Zumaspeler Kevin Van Hove terwijl dat Luca Brecel vlot (22 min) kon winnen van kersvers Vice-Europees Kampioen Masters +40 Alain Vandersteen.

De droomfinale was een feit.

Hierin begon Kevin als een wervelwind door een break van 60 te maken.
Luca reageerde met breaks van 81 en 84 en de bordjes stonden omgedraaid.
2-1 voor Luca. In deze best off 5 frames kon Kevin het tij weer keren. Na een geluksbal kreeg hij de kans om de tafel af te ruimen wat hij ook briljant deed.

2-2 en het laatste frame besliste over winst of verlies.

In dit laatste frame kreeg Kevin de eerste fatsoenlijke kans en hij potte hieruit een mooie break van 63 en het mes op de keel voor Luca. Luca kon dit niet meer herstellen en zo ging de winst dan ook heel verrassend naar Kevin Van Hove.

Een mooie prestatie voor Kevin Van Hove. Proficiat.

Tevens willen we even vermelden dat de komende 2 maanden nog 4 tornooien op de agenda staan:

27-28-29 juni
11-12-13 juli
25-26-27 juli
02-08-09 augustus

En willen wij namens Zuma Snooker Club iedereen bedanken voor hun deelname.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio