thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

ECNS laat kinderen ontdekken tijdens zoektocht

Het Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde hoefde afgelopen zaterdag haar telescopen niet boven te halen. Want tijdens de Grote Bocholter Picknickzoektocht werd er op zoek gegaan naar de natuur dicht rondom ons. Drie groepjes kinderen gingen in Lozen op pad met een lege rugzak.

Bart Achten

Op het einde van de tocht zou die goed gevuld zijn met tal van lekkers om een leuke picknick te houden.

Maar eerst moesten er dus verschillende punten worden gezocht met een gps-toestel. Op zo'n punt stond steeds een opstelling klaar. Zo werd de wereld van verschillende slakken naderbij bekeken, de hoogte van bomen opgemeten, oprolmiljoenpoten onderzocht, waterdiertjes ontdekt en nog zoveel meer. Op het laatste punt konden de rugzakken worden boven gehaald om een gezellige picknick te houden. De kinderen hadden het erg naar hun zin. Het is dan ook een leuke manier om hen iets bij te brengen over de natuur. De verwondering is dikwijls erg groot, zelfs als het over dingen gaat die op het eerste zicht vanzelfsprekend lijken te zijn.

Daarom nodigt het ECNS jong en oud uit om op zaterdag 21 juni naar de Zonnewendewandeling te komen. Die dag gaan we de zon bekijken met speciale zonnetelescopen. U zal de zon zien zoals u ze nog nooit hebt gezien. We doen dit samen met de Limburgse Zonnewaarnemers. Maar ook als het donker wordt staat er een extraatje op het programma dat zeker voor de kinderen interessant is. Er zal namelijk een opstelling klaar staan om nachtvlinders te lokken. Dit doen we met licht en met een speciaal smeersel dat de kinderen zelf mogen maken. Wie zal het beste smeersel maken waar de meeste nachtvlinders op af komen? Kom zeker meedoen want een mot is niet zomaar een mot. Je zal versteld staan van de prachtige exemplaren die er tussen zitten. Meer informatie vind je op de website van het ECNS. Meer foto's van de Grote Bocholter Picknickzoektocht vind je op www.facebook.com/ECNS1

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer