Cupertino in Godsheide

Print

Cupertino in Godsheide

Godsheide

Hasselt -

Het mekka van het iPhone, iPad en Mac gebeuren, was voor even niet in San Francisco (Cupertino - USA), maar wel in Godsheide (Hasselt). Op maandag 2 juni had Apple voor de hele wereld de nieuwste versies van het syteem op iPad en Mac voorsteld, en dat was natuurlijk het moment om dit belangrijke nieuws te vertalen naar de clubleden van MacLimburg.

Het was dan ook niet te verwonderen dat er heel wat clubleden en nieuwe gezichten kwamen afzakken naar Godsheide. Uitgebreid werd er stilgestaan wat Apple in het najaar allemaal voor nieuws gaat brengen, hoe de iPhone de verzamelplaats gaat worden voor onze gezondheidsparameters. Maar ook hoe we de iPhone later gaan gebruiken om heel pak zaken te sturen in onze woonkamer zoals verlichting, verwarming, keukenapparaten, toegangscontrole, bewakingscamera's en nog veel meer.

Ook al de nieuwste snufjes (iOS 8) die je op de iPad en iPhone binnenkort ga terugvinden, werden nu al uit de doeken gedaan. Zo is ons publiek beter voorbereid op wat gaat komen. Want alles evolueert tegenwoordig erg snel, en het is de boodschap om bij te blijven, welke leeftijd je ook hebt.

Natuurlijk werd de Mac (Yosemite) niet vergeten, want de wisselwerking tussen iMac en iPhone wordt alsmaar belangrijker. Je begint aan een nieuwe mail op je iPad en je gaat verder over naar je MacBook... Of telefoneren vanuit onze iMac.

Op donderdag 5 juni kwamen we dus uitgebreid op terug wat Apple allemaal aankondigde. Het Apple filmpje kan je op de website van de club opnieuw bekijken. Of het verslag van de clubmeeting.

De tweede workshop van de clubavond ging over het gebruik van navigatiesystemen op de iPhone. Want als we binnenkort op vakantie vertrekken, dan wordt niet de TomTom of Garmin de belangrijkste GPS, maar is alles met de iPhone mogelijk. De kaarten op de iPhone worden voortdurend bijgewerkt en het biedt heel pak praktische voordelen. Zo toonde clublid Marc een viertal verschillende navigatie-apps : TomTom, Navigon, Sygic en Waze. Keuze genoeg dus en geen reden meer om verloren te rijden. Of voor de wandelaars en fietsers, want daar bestaan er ook gepaste apps voor.

Voor dat we beseften was de tijd op : weer een drukbijgewoonde en boeiende clubmeeting. Ongetwijfeld heeft iedereen weer heel wat opgestoken.
Tot na de vakantie.
Dan volgen er nog heel wat workshops.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio