Knappe staaltjes op XO-festival

Print

Knappe staaltjes op XO-festival

Houthalen-Helchteren

Houthalen-Helchteren -

Aan de Plas worden stevig de handen uit de mouwen gestoken om alles voor het XO-festival Belgium op tijd gereed te hebben. Daarbij worden op alle fronten knappe staaltjes geleverd.

"Vandaag hebben we nog honderden meters hekken moeten bijhuren", weet Maurice Moons, verantwoordelijk voor de organisatie op locatie.

"In het Pinksterweekend zijn er zoveel evenementen, dat het uithalen van de nodige hekken als een knap staaltje werk mag worden betiteld." Met het oog op de weersverwachtingen belooft extra veiligheidsmaatregelen. "Het wordt komend weekend gauw zo'n 8 tot 10° warmer dan nu. Wij zorgen dat de festivalbezoekers niet oververhit raken in de volle zon en voorzien extra watertappunten en verfrissende sproei-installaties."
Het bureau ticketing komt ook handen tekort. "Volgens de actuele stand kaartverkoop hebben we het aantal van vorig jaar al ruimschoots gepasseerd. We verwachten de kaap van 20.000 bezoekers te halen. Een record, dat dit festival verdient."
Op het festivalterrein krijgen de vijf podia langzaam maar zeker gestalte. Indrukwekkend is het podium dat speciaal voor XO werd ontworpen en gebouwd door Jelle de Graaf. Vier zeecontainers waarop een immens, haast angstaanjagend, kanon rust, vormen de eyecatchers. "Techniek kan ons helpen, maar ook bedreigen", legt Jelle zijn ontwerp uit. "Ontwerp en realisatie is in alle opzichten een knap staaltje architectonische vormgeving."
Het XO-festival zorgt ook voor een extra economische impuls voor de lokale en regionale ondernemers. "Allereerst wordt Houthalen-Helchteren positief op de kaart gezet in de grensregio, België en Nederland", licht Maurice Moons toe. "Molenheide ligt vol, hotels doen prima zaken en festivalbezoekers zullen de plaatselijke middenstand en horeca spekken. Ik zou wel eens willen weten wat de economische spin-off van XO voor deze regio is...."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio