thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Gehandicaptenraad ijvert voor toegankelijkheid voor iedereen

Op zaterdag 17 mei in de namiddag gingen een aantal leden van de Gemeentelijke Gehandicaptenraad de straat op in het centrum van Lanaken voor een sensibiliseringsactie, zowel naar alle handelaars toe, alsook naar alle inwoners en gebruikers van het openbaar domein in Lanaken.

Maria Van Rymersdael

Aan de handelaars overhandigden we affiches, met het verzoek om die aan hun raam te hangen. Daarbij gaven we hen een info-folder met tips, terwijl wij hen vroegen om bij het plaatsen van hun reclameborden en terrastafels en stoelen, rekening te willen houden met deze tips.De mensen in de straat werden ook aangesproken en kregen een folder toegereikt, met de vraag om aandacht te schenken aan onze tips bij het parkeren van hun auto, fiets of bij het plaatsnemen op een terrasje.

Onze leuze 'Toegankelijkheid voor iedereen, laat elke doorgang vrij', werd erg positief onthaald door degenen die wij hierover hebben aangesproken, en na afloop van onze actie zagen we dat vele handelaars onze affiche reeds hadden opgehangen. Als voorzitter wil ik alvast een heel hartelijk dank je wel zeggen aan allen die ons steunden bij ons ijveren voor toegankelijkheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer