thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Militairen 'bevrijden' Kiezelgroeve

In het kader van de peterschapsrelatie van het Bataljon Bevrijding – 5de Linie uit Leopoldsburg met de gemeente Maaseik vonden er in de gemeente op 5, 6 en 7 mei militaire manoeuvres plaats. Ook op het motorcrossterrein van de kiezelgroeve waren de militairen te gast.

kevin moonen

Op zich geen nieuws, ware het niet dat luidens het gemeentebestuur in de kiezelgroeve nog niet eens een MTB-tocht mogelijk is. "Nu werd de motorcrossclub door diezelfde gemeente gecontacteerd om de terreinen ter beschikking te stellen voor het leger en zelfs speciaal de kantine uit te baten", klinkt het vanuit de 'koel'.

Uiteraard waren de soldaten meer dan welkom. Er werd zelfs voor een stevige portie soep gezorgd. Toch is het verbazingwekkend dat het gemeentebestuur dat tot op heden geen aanstalten maakt om iets te veranderen aan de situatie van de kiezelgroeve nu zelf de terreinen ter beschikking stelt aan derden.

Voor een keer ook geen politie te bespeuren om de bruisende activiteit in de kantine in de kiem te smoren. "We zullen maar besluiten dat hiermee de koel eindelijk bevrijd is", weerklonk het gevat vanop het terrein.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio