thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Drukke weken voor het ECNS

Het Educatief Centrum voor Natuur en Sterrenkunde is druk in de weer met de voorbereiding van drie activiteiten die in evenveel weken plaats zullen vinden. Zo is er op 30 mei de eerste editie van de 'Nacht van de planeten', een waarnemingsavond die doorgaat in het Biotechnicum.

Bart Achten

Op 14 juni is er de tweede editie van 'De Grote Bocholter Picknickzoektocht' en op 21 juni is er de 'Zonnewendewandeling', een waarnemings- en wandelevenement dat doorgaat in het Akkermanshof in Kreyel.

Voor de eerste activiteit zijn de voorbereidingen volop aan de gang. Zo werden de telescopen afgesteld en het drukwerk om de activiteit in de kijker te zetten verdeeld aan alle scholen. Het ECNS zal op 18 mei ook een telescoop opstellen tijdens de opendeurdag van het Biotechnicum. Daar zal ze meer informatie geven over de komende activiteiten.

Het ziet er naar uit dat het ECNS ook daarna een drukke agenda kent. Zo staan er nog eens tien activiteiten in de planning. Verschillende daarvan zijn op vraag van derden. Ook natuurorganisaties uit Nederland vragen om samenwerking. Voor het ECNS is dit zeker een vorm van erkenning. Meer informatie vind je op de website.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer