Robin Venken (MAC) Belgisch kampioen B-klasse K-1

Afgelopen zaterdag 10 mei heeft Robin Venken van het MAC(Martial Arts Center) uit Dilsen -Stokkem de Belgische titel gewonnen in de B-klasse -63,5kg K-1(variant in het thaiboksen). Het gevecht speelde zich af in Loenhout, tegenstander was Nick de Blaes uit het Antwerpse.

MAC Dilsen-Stokkem

De partij ging over 5 rondes van 2 minuten waarbij Venken vanaf ronde 3 zijn stempel kon doordrukken tegen een erg goede opponent. Hij werd dan ook terecht unaniem uitgeroepen tot Belgisch kampioen. In 2012 kon Venken al de Vlaamse titel winnen in de C-klasse en dus dit jaar de Belgische titel in de B-klasse.

Coach Marc Debois: "Robin zit al een dikke 10 jaar onder onze vleugels en is met zijn 30 jaar een van de oudere wedstrijdjongens. Hij moet het vooral van zijn doorzettingsvermogen en arbeidslust hebben. Hij is iemand waaraan vele jongeren een voorbeeld mogen nemen, ik ben dan ook terecht fier op hem. Hopelijk smaakt dit naar meer en kunnen we ooit richting A-klasse gaan. Die piste laten we open en het is aan hem om door te gaan...We zien wel, eerst even genieten van een welverdiende titel!"


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio