Lezing: hoe veilig is mijn Mac/iPad?

Print

Lezing: hoe veilig is mijn Mac/iPad?

Hasselt -

Afgelopen donderdag 8 mei, waren de leden van de computerclub MacLimburg te gast in de oude gevangenis van Hasselt - nu UHasselt, faculteit rechten. Elk jaar trekt de club met haar clubmeeting voor 1 keer naar een andere locatie in Hasselt, om zo nieuwe plekjes en horizonten te ontdekken.

Een gepaster onderwerp als “veiligheid” konden we natuurlijk niet bedenken.

In de aula Louis Roppe gaf Apple Trainer Jozef Dresselaers een uitgebreide uiteenzetting over hoe het zit met de veiligheid op je Mac of iPad. Vooral de bewustwording van een aantal zaken was de boodschap. Op het internet loeren overal gevaren. Maar ook hoe we onze computers best kunnen instellen om het hoofd te bieden aan deze gevaren, kwam ruimschoots aan bod.. Want tegenwoordig zitten heel wat gegevens in de cloud. Ook ging de nodige aandacht naar het veilig stellen van gegevens en backuppen ervan. En ook de keuze en het beheer van paswoorden.

Tenslotte kregen de bezoekers nog heel wat nuttige tips mee, en waarschuwingen zoals bij phising mails. Ook het surfen via een onbeveiligd gratis netwerk houdt tevens gevaren in. Kortom, de workshop werd als bijzonder leerrijk ervaren.

Meer dan 100 clubleden luisterden gedurende 2 uur naar deze boeiende lezing én stelden bovendien heel wat praktische vragen. Een geslaagde avond, met nog iets extra : bij het binnenkomen werden verschillende clubleden even apart genomen voor een fotoshoot. Ze kregen profielfoto’s in gestreept gevangene-plunje. Zo hebben ze een uniek aandenken aan hun bezoek aan de (oude) gevangenis.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio