KRC Genk

Open brief van het Genkse-dk aan Jos Vaessen

Wim Nijst, vak R - Genk

Sinds jaar en dag wordt er op het KRC Genk-forum van alles gepost en geschreven. Er werd over dingen gediscussieerd, geleuterd, gezeurd, overdreven, gelachen, gegierd, gebruld maar even zeer gejankt, getreurd en besmeurd. Soms ging het over mooie dingen, lieve dingen, blije dingen en soms ging het over erge dingen, kwade dingen, treurige dingen.

Maar meestal ging het over sportieve zaken, sportieve successen werden bejubeld, sportieve missers werden beweend. Trainers, spelers en bestuurlui zijn er soms ongelofelijk opgehemeld en soms keihard neergesabeld. Zowel het goede als het slechte werd kritisch bekeken.

Dit dk (afkorting van discussiekamer) was een open forum, een vrij forum, een forum van niveau dat zijn gelijke niet kent in België. Zijn structuur gecreëerd door één van ons, vergelijk het met een speler uit eigen jeugd. Dit forum was en is ongelofelijk geliefd en er werd wel eens liefkozend langs de technische tekortkomingen heen gekeken.

Dit forum is meer dan enkel een ontmoetingsplaats voor Genk-fans. Dit is een ontmoetingsplaats van een bont allegaartje. Dit was een ontmoetingsplaats voor mensen van alle allooi, alle leeftijden en ALLE clubs. Op dit forum zijn vriendschappen gesmeed, banden gecreëerd, zelfs romances ontstaan. En dit niet alleen voor die pot voetbal, die duurt tenslotte maar 90 minuten, maar die vriendschappen die zijn voor het leven.

Als moderator (een functie waar ik, en anderen met mij, afstand van doe als het forum verder gaat onder de aangekondigde vorm) kan ik oprecht zeggen dat het Genk-forum het meest beschaafde is onder de Belgische voetbalfora.

Er werden soms mensen waaronder uw persoon (te) hard aangepakt, maar u begrijpt toch meneer de voorzitter dat u met deze repressieve aanpak (laten we eerlijk zijn, het is niet meer dan dat) net het tegenovergestelde gaat bereiken. De geloofwaardigheid van Genk en zijn voorzitter daalt bij misschien wel de meest kritische supporters van Genk. Deze mensen vinden sowieso hun weg, als het niet op de huidige manier kan, dan zal dit via een andere ‘onofficiële’ weg gebeuren. De eerste plannen zijn hier zelfs al rond gemaakt. Let wel dit gaat een manier zijn die u dan op geen enkele manier meer gaat kunnen controleren of binnen de perken kan houden.

Ik hoop dat u nog bereid bent om over de aard van deze beslissing te praten. Veranderingen mogen, maar ze mogen de eigenheid van dit (prachtige) forum niet veranderen.

Een zalige kerst en een gelukkig nieuwjaar aan u en alles wat u dierbaar is...