E-boeken in de bib

Print
Maaseik -

Vanaf vandaag kan je via de bib Maaseik e-boeken lenen. De collectie papieren boeken van de bib krijgt er dan een digitaal broertje bij: een 400-tal boeken die je kan downloaden op je tablet of smartphone en die je dus heel gemakkelijk overal bij de hand hebt.

De app die je nodig hebt om de e-boeken van de bib te lezen, kan je gratis downloaden via de Google Play Store. (Voorlopig werkt de app alleen op android-toestellen, maar eind mei zal deze ook beschikbaar worden in de App Store van Apple.)

Voor het lenen van e-boeken zelf betaal je 5 euro voor 3 titels. Je kan van elk boek uit de collectie het begin kosteloos inkijken, alsook enkele digitale kortverhalen. Het hele aanbod en meer info vind je op http://e-boeken.bibliotheek.be.

Hoe werkt het?

* E-boeken lenen en lezen doe je via de app die je gratis kan donwloaden in de Google Play Store.

* Om een e-boek te kunnen lenen via de app, moet je wel eerst leentegoed opladen naar je digitale bibliotheekaccount. Die account heet Mijn Bibliotheek (http://mijn.bibliotheek.be).

* Om een Mijn Biliotheek account aan te maken heb je een éénmalige activeringscode nodig die je gratis in de bib van Maaseik kan afhalen. De e-boekenkaarten van 5 euro voor 3 boeken kan je ook in de bib kopen.

* Van het moment dat je je leentegoed inwisselt, leen je het boek voor 4 weken. Het wordt dan ook offline beschikbaar. Na 4 weken verdwijnt het automatisch uit de app.

Het project "E-boeken in de bib" is een samenwerking tussen de Vlaamse bibliotheken en zes uitgeverijen. Het loopt voor een proefperiode van één jaar, waarna het zal worden geëvalueerd. De bib rekent daarom op haar lezers: download de app, koop eens een e-boekenkaart en stuur je feedback naar maaseik@bibliotheek.be.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio