Tweedejaars PXL-Education op uitstap naar Luik

Print

Tweedejaars PXL-Education op uitstap naar Luik

Hasselt -

Eind april maakten de tweedejaarsstudenten lager onderwijs van PXL-Education kennis met het tweetalig onderwijs in Luik. De studenten waren aangenaam verrast over de taalvaardigheid Nederlands van de leerlingen van deze lagere school. Op basis van de lesobservaties reflecteerden ze over de didactische principes van tweetalig onderwijs.

Ook kregen de studenten de kans de leerlingen individueel te begeleiden. Deze uitstap motiveert hen om in het derde jaar stage te lopen in een immersieschool waardoor hun kansen op de arbeidsmarkt verhogen.

Naast de lesobservaties ontmoetten de tweedejaars de Franstalige studenten lerarenopleiding van La Haute Ecole de Ville de Liège, met wie ze het afgelopen jaar maandelijks correspondeerden. Op die manier oefenden ze op een aangename manier hun schrijfvaardigheid Frans en Nederlands. De studenten deelden goede praktijkvoorbeelden over interactieve taalspelletjes voor vreemdetalenonderwijs in het lager onderwijs. Het was een boeiende en leerrijke namiddag!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio