thumbnail: null
thumbnail: null

Neos Maaseik wandelt in Lanaye en bezoekt de Jezuïetenberg

Vrijdag 2 mei stond een wandeldaguitstap op ons programma. Wij begonnen onze dag met een kop koffie en een stukje vlaai in de brasserie Le Grand Petit in Lanaye, het Franstalige dorpje dat tussen de Maas en het Albertkanaal gelegen is.

Na dit rustige begin waren er 2 wandelingen voorzien: diegenen die het kalm aan wilden doen maakten een korte wandeling door de oude dorpskern de anderen gingen voor een wandeling van zo’n 2 uurtjes.

Nico Peeters

Deze wandeling voerde ons op een mooi plateau door de velden om daarna langs een paadje met een prachtig uitzicht af te dalen naar het Albertkanaal. Onder de plataanbomen liepen we vervolgens weer naar Lanaye.

Na de gedane inspanningen reden we op weg naar onze lunchlocatie Eetcafé Jeker en Maos in Kanne. Onze lunch smaakte overheerlijk.Als laatste stond een bezoek met gids aan de Jezuïetenberg in Maastricht op het programma. Hier mochten wij de prachtige werken van de studenten aan de school van de Paters Jezuïeten in Maastricht bewonderen. De werken werden gemaakt tussen 1860 en 1960 en bestaan onder andere uit: muurschilderingen in houtskool en kleur, uitgehakte reliëfs en beelden. Kortom een aanrader en zeer zeker een bezoekje waard. De wandeling werd afgesloten met een drankje en een hapje in de "refter" van de grot, een unieke locatie om deze mooie activiteit af te sluiten.Tevreden keerden we terug naar Maaseik.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio