Bibgebruikers ontdekken Linux

Print
Bibgebruikers ontdekken Linux

Bibgebruikers ontdekken Linux

Maaseik -

Tijdens de Digitale Week organiseerde de bib Maaseik naar goede gewoonte weer enkele fijne activiteiten. Het doel van deze jaarlijkse traditie is om iedereen mee te krijgen in de wereld van computers en internet. Een hele week lang kon je daarom in de bib terecht voor gratis hulp en uitleg.

Blikvanger tijdens deze editie van de Digitale Week in Maaseik was de infosessie rond Linux Ubuntu. Dit besturingssysteem voor de computer is een perfect alternatief voor Windows. Het is bovendien veel veiliger – een antivirus is niet eens nodig! – en helemaal gratis. Zeker nu Windows XP niet meer ondersteund wordt en heel wat mensen op zoek moeten naar een oplossing, is Linux een erg interessant gegeven.

Ook interesse? De democomputer waar Linux op geïnstalleerd werd, staat nog een tijdje in de bib. U kan er zelf komen zien hoe eenvoudig Linux Ubuntu werkt.

Andere evenementen die de bib Maaseik organiseerde tijdens de Digitale Week, waren een workshop fotoalbums maken met de computer, kennismakingslessen met de iPad en een activiteit rond “Apps 4 Kids”. Daarbij werden de leukste gratis apps voor kinderen van 2 tot 12 verzameld en geïnstalleerd op de demotablets van de bib. Een overzichtje van deze apps is te vinden op de junior-website van de bib (http://maaseik.bibliotheek.be).


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio