Neerpeltenaren voor grenzeloos Europees Muziekfestival voor de Jeugd

Print
Neerpeltenaren voor grenzeloos Europees Muziekfestival voor de Jeugd

Neerpeltenaren voor grenzeloos Europees Muziekfestival voor de Jeugd

Neerpelt -

De 62e editie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd staat startensklaar. En da’s niet in minst dankzij heel veel Neerpeltenaren die dit Festival mee haar mooie stem geven.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de vele gastgezinnen die de komende dagen graag honderden jongeren ontvangen van over heel de wereld?

Zo gaan we ook dit jaar weer voor een grenzeloos Neerpelt.

Maar liefst 700 Neerpeltenaren kwamen bovendien een gratis button voor de juryconcerten afhalen. Zo krijgen onze mensen de kans om vanop de eerste rij kennis te maken met de echte muzikale voorstellingen en bijzondere sfeer tijdens het EMJ.

Tijdens a Taste of Neerpelt geniet je van een totaalspektakel met andermaal muziek en zang door EMJ-deelnemers. Voor culinaire hoogstandjes staan Neerpeltse handelaars en horeca-uitbaters garant. De openingsavond wordt afgesloten met spectaculaire acts en imposante licht-, vuurwerk- en klankeffecten.

Met verbroederingsconcerten in de verschillende gehuchten komen onze inwoners van zeer nabij en tastbaar in contact met de nationale culturen van de verschillende groepen en wordt er in een ontspannen sfeer kennisgemaakt met elkaar.

Onze partner in cultuur Absint heeft in de Volksmacht een heuse Pop up Bar uit de grond gestampt tijdens het EMJ. Je kan er terecht voor een grenzeloze waaier van optredens in een ontspannende sfeer.

Ook onze werkgroep kunst en verschillende kunstenaars vertaalden hun creativiteit naar prachtige instrumenten die op een universele wijze het straatbeeld de komende dagen bespelen.

Daarnaast willen we ook de honderden vrijwilligers graag bedanken die achter de schermen mee het festival jaar na jaar mogelijk maken. Zo proeven ook dit jaar van 1 tot 5 mei in totaal 3600 deelnemers oftewel 101 koren en vrije ensembles uit 28 Europese en niet-Europese landen van de Neerpeltse gastvrijheid.

Neem gerust even de tijd om al het moois van het EMJ na te lezen op www.emj.be.

Een bijzonder fijn Europees Muziekfestival voor de Jeugd gewenst!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio