Opening Week van de AmateurKunsten was een groot succes!

Print

Opening Week van de AmateurKunsten was een groot succes!

Hechtel-Eksel -

Het eerste weekend van de WAK (Week van de Amateur Kunsten) bracht ruim 250 bezoekers naar de legersite op het Hoksent. Het thema ‘Groote Kunst’ plaatst de herdenking van 100 jaar WO I onder de aandacht en dit jaar doet de WAK dat in Hechtel-Eksel op een hoogstaand kunstzinnig niveau.

Het raakte in ieder geval al heel wat bezoekers.

Waarschijnlijk draagt de locatie, het voormalig brandstoffendepot van Defensie, ook bij aan het aantal nieuwsgierigen.
Op de opening werden de bezoekers muzikaal onthaald door Louise Cremers. Dan speelde Tim Feyen, van de Harmonie Hechtel, de 'Last Post'. Schepen van cultuur Evy Rutten opende haar speech ook op een creatieve manier, door de betekenis van het symbool van de klaproos toe te lichten.
De Duinenelfjes, getraind door Laura Elia en Lien Oyen, gaven een zeer knap en speels optreden met 'In the army'. Evelien Cremers bracht een zelf geschreven gedicht, waarmee ze de eerste prijs (in haar categorie) behaalde in een poëziewedstrijd van de Stad Lommel. Zangkoor Nova Cecile van Hechtel bracht vier toepasselijke liederen.

Op de opening selecteerde de Heemkundige Kring ook een aantal werken om hun expo, in september van dit jaar, extra te ondersteunen. Men stond er versteld van hoe de kunstenaars het ‘oorlogsthema’ zo wisten te vatten. Op zondag kon men naast de expo genieten van een extra programma van het duo-woordkunstenaars: Evelien Cremers en Lana Gijbels en ook Michel Jamers trok volle loopgrachten... De WAK heeft zich dit jaar alvast GROOTS bewezen! De immense ruimte van een legerhangar was een heuse uitdaging en vroeg een ’grote dosis’ creativiteit, enthousiasme, ervaring én man-en-vrouw-kracht om deze sterke editie neer te zetten.

Wilt u WAK nog een bezoekje brengen? Dat kan!
Donderdag 1 mei, vrijdag 2 mei, zaterdag 3 mei en zondag 4 mei is de tentoonstelling en het kunstcafé open van 13.00u tot 18.00u.
Zaterdag 3 mei is er aansluitend de Nocturne, met om 20.00u de film ‘Un long dimanche de fiançailles’ (‘Een lange verlovingszondag’ – oorlogsfilm van Jean Pierre Jeunet). Ook komt muziek en woord aan bod. De nocturne wordt afgesoten met een slotdrink.

TIP! Op donderdag 1 mei komt Marie-Louise Carens (Heemkundige Kring) waargebeurde verhalen vertellen over wat de oorlog voor mensen in de gemeente Hechtel-Eksel betekend heeft.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio