Een weekend vol vriendschap in Houffalize

Print

Een weekend vol vriendschap in Houffalize

Ham -

25 april 2014 vertrok KWB Kwaadmechelen met 28 volwassenen en 4 kindjes naar de Ardennen. Iedereen reed op eigen krachten op een eigen tijdstip naar ginder. Voorzitter Jos testte alvast een wandeltocht voor de volgende dag. De meesten troffen elkaar aan op het terras, dat zich tijdelijk aan de achterkant van het hotel bevond.

Hotel Ol Fosse D’Outh verwelkomde ons met een lekkere maaltijd. Er was steeds een uitgebreid buffet met keuze uit verschillende menu’s. Iedereen was vol lof over het aanbod en de kwaliteit van het eten (en de dessertjes).

Vrijdagavond stond er steeds een kleine zettersprijskamp op de agenda voor de gegadigden. Enkele tafels streden om de titel van zetterskampioen, terwijl anderen nog een avondwandeling naar het centrum van Houffalize deden, want het was een aangenaam weertje.

Ook zaterdag was de zon van de partij, ondanks het aangekondigde onweer. Na het ontbijt werd de tocht van Jos aangesneden. Hij had echter wel een alternatief voor de iets mindere klimmers. Onvergetelijk zal de uitschuiver van Dré worden, voor de slak waarop hij terecht kwam ook! ’s Middags moest iedereen zelf op zoek naar een plek om te eten. Velen gingen samen een restaurantje in het centrum opzoeken.

Ook namiddag trokken velen hun wandelschoenen weer aan. Dat het stevige tochten waren mocht zaterdagavond blijken… velen kozen ervoor om na het avondeten op hun kamer tot rust te komen.

De ‘jeugd’, zoals de voorzitter hen noemt, trokken naar La Roche voor een bezoek aan het kasteel en de optocht die daar plaats vond. Namiddag werd het Wildpark aangedaan, een park met steile bergen zo bleek.

Zondagmorgen werden de ‘stopkes’ of ‘meikes’ bovengehaald. Bijna iedereen gooide mee richting het klein geld en dat trok heel wat aandacht van de andere hotelgasten.

Zondagmiddag trokken diegenen die niet naar huis reden naar de 100ste editie van Luik-Bastenaken-Luik, die vlakbij passeerde.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio