Studenten PXL-IT proeven van de wereld

Print

Studenten PXL-IT proeven van de wereld

Hasselt -

Op dinsdag 29 april namen zo’n 150 PXL-studenten van het tweede jaar Toegepaste Informatica deel aan de Internationale Dag. Het evenement is bedoeld om de studenten te laten proeven van de wereld buiten België en hen warm te maken voor een buitenlandse stage of, wie weet, zelfs een carrière in het buitenland.

De studenten kregen alvast een boeiend programma voorgeschoteld. Enerzijds kregen ze introductielessen Japans, Afrikaans of Zweeds. Anderzijds kwamen sprekers van internationale en buitenlandse bedrijven spreken over studeren en werken in het buitenland en het belang van interculturele competenties. Dat het enthousiasme van de sprekers aanstekelijk werkte, werd al snel duidelijk. Student Raf Vandelaer: “Ik was al aan het overwegen om te kiezen voor een stage in het buitenland, maar nu ben ik er helemaal zeker van. Tom Pennings van Onsophic vertelde een erg boeiend verhaal en zijn gedrevenheid heeft me over de streep getrokken”.

Tijdens de lunch werden de studenten getrakteerd op een djembé-sessie van de Senegalese groep Kundabuffi, terwijl ze konden genieten van een Afrikaans soepje met kip, een stomende tajine en heel wat ander lekkers.
Departementshoofd Francis Vos: “Als opleiding Toegepaste Informatica zetten we stevig in op het internationale aspect. Traditioneel wisselen we in Vlaanderen kennis en specialisten uit met andere Europese landen, maar de wereldeconomie verandert snel, met verschillende landen die zich als echte groeipolen profileren. Bovendien dringt de digitalisering door tot in de kleinste vezels van elke samenleving, waardoor ons werkveld alleen beperkt wordt door onze verbeelding. Die uitgebreide mogelijkheden zijn prachtig en uitdagend, maar vaak ook erg complex en soms op het eerste zicht ontoegankelijk. Daarom willen we onze studenten de skills én de ervaringen bieden om aan deze uitdagingen succesvol het hoofd te bieden. Deze Internationale Dag vinden we alvast een mooie start.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio