Pasar Lanaken ontdekt Madrid en het hoogland van Castilië

Print
Pasar Lanaken ontdekt Madrid en het hoogland van Castilië

Pasar Lanaken ontdekt Madrid en het hoogland van Castilië

Lanaken -

Dit jaar reisde Pasar Groot-Lanaken met 150 leden, verdeeld in 3 groepen, naar het prachtige Madrid en zijn al even prachtige omgeving.
Groep 1 van 4 t/m 10 april, groep 2 van 11 t/m 17 april en groep 3 van 21 t/m 27 april.

De talrijke deelnemers hebben genoten van een schitterende culturele ontdekkingsvakantie.

We logeerden in goede hotels, werkten een fantastisch programma af en onze gids was top.
De regio Castilië heeft werkelijk alles te bieden om het de toeristen zo aangenaam mogelijk te maken. Uiteraard bezochten we er alle trekpleisters van deze streek, zoals de mooie tuinen van San Ildefonso, Segovia met het indrukwekkende Alcazar en het imposante Romeinse aquaduct, de gezellige universiteitsstad Salamanca, ook wel de “Gouden Stad” genoemd, de muur van Avilla rond de oude binnenstad en het monumentale Toledo, zijnde het kleine Rome op zijn Spaans. Ook het El Escorial liet een onvergetelijke indruk na, evenals de Vallei der gevallenen met het gigantisch monument van Franco.
Het wonderlijke Madrid verrasten iedereen : wat een nette, propere, rijke en mooie hoofdstad. Vele kilometers hebben we hier gewandeld, maar dit is natuurlijk de enige manier om alle gebouwen, monumenten, parken en pleintjes te bezichtigen en te ontdekken. Het Prado was uniek, evenals het koninklijk paleis. Het voetbalstadion van Real Madrid viel ook erg in de smaak bij de liefhebbers.

De extra meerwaarde die Pasar Lanaken aan deze culturele reizen geeft, ontbrak nu ook niet. Zo proefden we de echte Spaanse sangria in een typische oude maar leuke markthallen, dronken we een heerlijke cava op de laatste avond en smaakten we de tapas en de paëlla in hartje Madrid.
Wij maakten weerom een reis die nog lang in ons geheugen zal blijven rondhangen. Iedereen bedankt voor deze fijne en aangename ontdekkingstocht !


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio