Basket Zonhoven organiseert finales Beker van Limburg

Print

Basket Zonhoven organiseert finales Beker van Limburg

Zonhoven -

In het weekend van 2, 3 en 4 mei mag Basket Zonhoven de finales van de Beker van Limburg organiseren. Niet zomaar. Basket Zonhoven kan heel wat troeven voorleggen: 50 jaar ervaring, een club met 150 spelende leden (dames en heren!), een grote groep enthousiaste vrijwilligers, veel ervaring en bij dit alles een zeer geschikte accommodatie.

Iedereen mag komen supporteren en genieten van 12 wedstrijden (van Benjamins tot Senioren) op het scherp van de snee met de toppers van Limburg op het terrein! Basket Zonhoven vindt het bovendien belangrijk om voldoende aandacht te hebben voor G-sport. Op vrijdagavond wordt het Bekerweekend geopend met een demonstratiewedstrijd van Herk-on-Wheels. Spectaculair, fijn om mee te maken. En behalve deze spannende wedstrijden zorgt Basket Zonhoven voor de nodige randanimatie. We maken er een echt basketfeest van!

BASKET ZONHOVEN BESTAAT 50 JAAR!
In Zonhoven werd de sport rond 1950 al wat beoefend in de scholen en bij de jeugdverenigingen, en het was in 1964 dat het bestuur van de toenmalige jeugdclub “Arnica” en de Chiro de handen in elkaar sloegen en een heuse basketbalploeg oprichtten : Basketball Club Zonhoven. Namen uit deze pionierstijd waren Roger Verjans, Michel Welkenhuyzen, Frater Luciano, André Verjans, Lode Clijsters, Theo Stulens, Ivo Jaspers, Francis Wouters, Albert Eben en Raymond Vanderlooy.
Met 3 ploegen werd het eerste wedstrijdseizoen, 1964-1965, aangevat bij de (inmiddels Koninklijke) Belgische Basketbalbond, de KBBB, en 10 jaar later werden er ook dames toegelaten tot de Club. Ook deze afdeling ontwikkelde zich gestaag. In 1987 beslisten de dames een eigen club op te richten en apart aan te treden in competitieverband. Deze afsplitsing zou 27 jaar standhouden !

SAMEN = STERKER
Eind 2013 kozen beide clubs ervoor om de krachten na 16 jaar opnieuw te bundelen. Na enig overleg bleek als snel dat er weinig tot geen redenen waren om niet te fusioneren.
Gerry Henraat, vroegere voorzitter van Herenbasket Zonhoven: “Al snel bleek dat onze doelstellingen dezelfde zijn: elke speler (jeugd en senior) de beste opleiding en training geven en maximale speelkansen , en dit alles in een gezellige warme club waar ook veel plaats is voor FUN! Door de krachten te bundelen kunnen we professioneel en ontspannend basket brengen in Zonhoven op verschillende niveaus.”
Johan Hoydonckx, vroegere voorzitter van de Damesbasket en nieuwe voorzitter van Basket Zonhoven beaamt: “Fusioneren biedt zoveel voordelen. Samen hebben we met onze 150 spelende leden het nodige gewicht om iets te betekenen binnen de basketwereld, binnen Zonhoven, naar gemeentebestuur en sponsors toe … Samen zijn we interessanter. Deze samenwerking verhoogt de speelkansen en biedt de spelers bovendien het nodige perspectief om , in eigen gemeente, op een goed niveau te kunnen sporten”.
Ondertussen sluiten we dit seizoen mooi af. Herenbasket Zonhoven slaagde er eind dit jaar in om de finales van de Beker van Limburg naar Zonhoven te halen. Behalve de zeer geschikte accommodatie hier in Zonhoven, konden we de Vlaamse Basketballiga twee belangrijke troeven presenteren: 50 jaar Basket Zonhoven én de geplande fusie met de Dames. En samen gaan we van deze finale een echt feest maken. ONE TEAM!

BASKETFINALES BEKER VAN LIMBURG

VRIJDAG 2 mei 2014
19 u. - Rolstoelbasket: Demo Herk-On-Wheels
21 u. - Kadetten Heren: Hasselt BT - Basket Tongeren

ZATERDAG 3 mei 2014
9.30 u. - Benjamins: KBBC Zolder A - KSTBB Sint-Truiden A
11.30 u. - Pupillen gemengd: Cuva Houthalen - Nieuwerkerken
13.30 u. - Miniemen Heren: Hasselt BT A - Basket Tongeren
16 u. - Miniemen Dames: Basket Lummen - DB Zonhoven
18.30 u. - Senioren Dames Provinciaal: Hasselt BT B - Basket Lummen C
21 u. - Senioren Heren LAND/NAT: Cuva Houthalen A - Basket Stevoort

ZONDAG 4 mei 2014
10 u. - Pupillen Dames: DBC Houthalen A - Basket Tongeren
12 u. - Kadetten Dames: Basket Lummen - K-Kontrol Lommel
14 u. - Juniores Heren: Hasselt BT A - KSTBB Sint-Truiden
16.30 u. - Senioren Heren Provinciaal: Stevoort BBC B - Tongeren A
19 u. - Senioren Dames LAND/NAT: Hasselt BT A - DBC Houthalen B

SPECIALE ACTIE TIJDENS DE FINALES
Wint jouw team? Win met alle supporters een gratis consumptie!!
Na élke wedstrijd worden de supporters van het winnende team tijdens de Bekerfinales van Limburg beloond! Voor elke wedstrijd kan je aangeven voor wie je supportert. Wint jouw team? Dan krijgen alle supporters meteen na de match één gratis consumptie aan één van de togen!*
DUS: kom met zoveel mogelijk supporters naar de finales en drink samen op de overwinning!!
(* één consumptie per toegangsticket!)

WIL JE HET OOK EENS PROBEREN?
Tijdens de maand mei kan je gratis een aantal keer komen meetrainen met de verschillende ploegen. Op die manier ontdek je hoe leuk basketbal is. Hou www.basketzonhoven.be in de gaten voor de verschillende trainingsmomenten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio