Cultuursprookje op de planken @ Bovenbouw Sint-Michiel

Print

Cultuursprookje op de planken @ Bovenbouw Sint-Michiel

Leopoldsburg -

Weet u wat een cultuursprookje is? Een cultuursprookje brengt hedendaagse, ludieke situaties, thema’s en/of voorwerpen in een oud volkssprookje of combineert verschillende elementen uit oude sprookjes tot één verhaal. De leerlingen van het vierde jaar kregen tijdens de lessen Nederlands de uitdagende opdracht om zelf een scenario voor zo een cultuursprookje te schrijven.

In groep werkten ze dit scenario uit tot een heus toneelstuk. Daarbij hielden ze zich o.a. bezig met kostumering, grime, rekwisieten, decor, theatertekens… Dit cultuursprookje werd opgevoerd in het theaterzaaltje van de bovenbouw. Dit werd dan beoordeeld.
Omdat de eindproducten gezien mochten worden, richtte de school een avond in waarop ouders en vrienden uitgenodigd werden om naar deze sprookjes te komen kijken. Op woensdag 23 april kwamen meer dan 50 ouders, leerlingen, oud-leerlingen … afgezakt naar de bovenbouw om van deze avond te genieten. Drie groepen voerden hun stuk op en één groepje van het derde jaar zorgde voor een intermezzo tussen de verschillende sprookjes. We maakten kennis met Repelsteeltje die een identiteitscrisis doormaakte en daarbij verschillende sprookjes verstoorde. We zagen Sneeuwwitje via speeddaten een nieuw prins aan de haak slaan en Alice kreeg in Wonderland af te rekenen met heel wat jaloezie. Het werd een aangename avond, de opgevoerde cultuursprookjes waren van een hoog niveau en er werd ook heel wat afgelachen. Kortom, een geslaagde avond!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio