thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Harmonie Salvia brengt een avond vol sagen en legenden

Zaterdag 26 april was muziekminnend Heers weer op de been. Koninklijke Harmonie Salvia en Jeugdharmonie Salvia van Heers speelden hun jaarlijkse Galaconcert.Het werd een gezellige avond in een goed gevulde Bammerd. Alles ademde de sfeer van sagen en legenden.

Mark Ruison

De zorgvuldig gekozen muziekstukken waren aan elkaar gepraat met verhalen over Beauty and the Beast, King Arthur, Gullivers Travels, Les Misérables en andere oude vertelsels.

De jeugdharmonie mocht naar goede gewoonte de spits afbijten. Voor de jongste muzikanten was het meteen de eerste podiumervaring met de harmonie. En wat een opener! Onder leiding van Ann Carlens hebben de “Salviaantjes” op enkele maanden tijd een fantastische sound ontwikkeld. Dat belooft voor de toekomst.

Jong Talent op klarinet én harmonielid Justine Nobels vervolgde het concert met het solowerk Arlequin van Louis Cahuzac. Een gedurfd stuk, maar met bravoure gebracht.

Koninklijke Harmonie Salvia, onder leiding van Ronny Ramaekers, speelde verder de avond vol. Verhalen werden met woord en muziek aan elkaar gebreid. De kinderen van de jeugdharmonie mochten nog eens het podium op om één van de luchtigere verhaaltjes uit te beelden.

De avond was een succesverhaal voor de vele toeschouwers en meer de dan 60 Salvia-muzikanten!

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio