thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

‘De zonnekloppers’ zijn terug in Spurk

Twee jaar geleden, tussen pot en pint tijdens ‘Spurkkermis’, werd het idee gelanceerd om een nieuwe wielertoeristenclub op te richten. Vroeger was er in Spurk al een club, maar in 2003 werd ze opgedoekt. Na de sluiting van café ‘Myra’ was deze club hare thuis kwijt.

ronald hacken

Marc, Michel, Dirk en Guido staken afgelopen winter uiteindelijk de koppen bij elkaar. Ze vonden dat het welletjes was en dat er opnieuw een wielertoeristenclub zou komen. Ze besloten om van start te gaan in april: “Al was het maar met hun vieren”. Het ‘Buurthuis’ bij Gilbert en Jenny werd hun nieuwe clublokaal. De naam voor hun groep was ook snel gekozen, namelijk ‘de zonnekloppers’. Dit in navolging van de vroegere Spurkse voetbalploeg uit de jaren ’70.

En de hele organisatie kwam in een stroomversnelling. We zijn nu enkele maanden verder en de eerste ritten zijn reeds een feit. Elke zondagmorgen rond 9 uur zal er een tocht gereden worden van ongeveer 70 km, met als motto ‘samen uit, samen thuis’. Het is de bedoeling dat man of vrouw, jong of oud kan aansluiten. Op enkele weken tijd is het ledenaantal al aangegroeid tot 20. Voor sommige nieuwkomers is het wel nog eventjes wachten op hun gepaste outfit, want op zo een succes hadden de oprichters niet gerekend.Meer info op hun website: http://www.dezonnekloppers.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio