Vijf Hamok winnaars te Leopoldsburg.

Print
Ham -

Op Paasmaandag richt, traditiegetrouw, Hamok de Paascross in op het militair domein Baeckelandt in Leopoldsburg. Baanlegger Fernand Scheelen zorgde voor fijne omlopen en kreeg meer dan 300 lopers aan de start. De 62 aanwezige Hamoklopers wisten zich te onderscheiden.


Nancy Wenderickx koos voor de langste omloop en behaalde een fraaie 2e plaats achter de Belgische kampioene Miek Fabre. Elien Melis, terug van heel lang weggeweest, behaalde een mooie oeverwinning op de 7230 meter. Hilde Krols verdedigde zich uitstekend en eindigde 5e. In omloop 3 zagen we Greet Oeyen in trainingstempo de 4e plaats halen, Greta Mols werd knap 7e en verder hadden we Kirsten Verstraete en Anja Stijnen als 12e en 13e. An Verberne was goed voor de 7e plaats in haar omloop en hier was Godelieve Bruynseels 16e. Julienne Van Reusel deed, na een kwetsuur, een voorzichtig heroptreden met de 12e plaats en Juliette Janssens werd 5e in de reeks Dames 6. Bij de allerjongsten waren het weer de Mylle zusjes die 2e en 3e werden.
Bij de heren1 liep Jeroen Hoekx een sterke wedstrijd maar moest zich ditmaal toch gewonnen geven tegen G. Simkens, Jeroen moest slechts 42" toegeven. Op de 5e plaats vinden we Dries vanderKleij die een zeer goed heroptreden deed na een lange afwezigheid wegens achillespeesletsel. Onze andere Hammers werden verder 9e, 16e, 20e, 23e, 28e en 29e met Gunther Deferme, Frederik en Koen Mijnen, Marc Mertens, Wim Geerts en de eeuwig jonge Jean Ooms.
In omloop 2 werd het een Hams duel tussen Klaas Mellebeek en Ronny Timmers. Klaas haalde het uiteindelijk met een minuutje voor de sterk lopende Ronn, verder plaatsen onze Hammers zich als volgt : 5e Guido Timmers, 6e Bob Schildermans, 7e Victor Mellebeek en 12e R. Mens.
Vader Bart Mellebeek moest natuurlijk ook winnen en deed dit in reeks 3. Hij won vlot met 4' voorsprong. Zeer goede koers van Steve Verstraete als 4e.
Wim Hoekx kroonde zich als winnaar in reeks 4, Wim ging clubmakkers Luc Bouve en George Goossens vooraf, een volledig Hams podium dus. Marc Hermans werd nog 8e en Jos Thijs eindigde als 10e. Vic Vanderstraeten haalde het met 2' voorsprong in zijn reeks, Vic hield ditmaal de jonge Gillet achter zich. Phil Mellebeek was zonder training goed voor de 6e plaats en de oude rat Gustje Nijs werd mooi 9e.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio