Drukke week voor baseballertjes uit Zonhoven

Print
Drukke week voor baseballertjes uit Zonhoven

Drukke week voor baseballertjes uit Zonhoven

Zonhoven -

De pupillen van de Sunville Tigers hebben een drukke week achter de rug. Eerst was er op woensdag voor een tiental spelers de start van het Little League trainingskamp in Mortsel. Tien van de Tigers pupillen zouden vanaf woensdag tot en met vrijdag trainen onder leiding van het Little League coachingteam.


Op woensdag avond stond er echter ook een wedstrijd op het programma voor de pupillen Red. Dit in Neerpelt. De Nstars uit Neerpelt hebben zich, na een afwezigheid van 2 jaar, opnieuw ingeschreven voor de pupillen competitie. Voor de Nstars meteen een stevige klus, want ook dit jaar beschikt team Red over een stevig team. De Nstars mochten meteen ondervinden wat het sterkste punt van de Tigers is, namelijk pitching. Sterke pitching van Joppe Di Lorenzo, Luca Pignatelli en Ferre Vanhees zorgde voor een 2 – 8 overwinning voor team Red.
Op zaterdag moesten zowel team Red als team Blue de wei in. Red speelde thuis tegen de Condors. Blue ging naar de Cheetahs in Beek. Red wist thuis opnieuw de overwinning binnen te halen achter stevige pitching van Joppe, Luca en Ferre. Aan slag was vooral de home run van Seger Hertogs een onvergetelijk moment.
Bij team Blue was de pitching voor een keer van een minder niveau. Lange tijd zag het er in Beek naar uit dat team Blue zou verliezen. Een knappe slagbeurt, met een mooie hit van Jitte Tits, zorgde voor een inhaalbeweging. De laatste inning stond daar toch opnieuw een pitcher stevig te gooien. Siem Houben wist de Cheetahs aan slag kort te houden zodat team Blue met een gelijkspel naar huis kon. 7 – 7 was de zeer ongewone einduitslag.
Nog was niet alle baseballactiviteit gedaan. Op Paasmaandag ging er een mix van “oudere” pupillen een miniementornooi in Hoboken spelen. In de voorronde wisten de Tigers met 3 – 4 van Mortsel te winnen. Dit dankzij goede pitching van Ferre Vanhees. Vervolgens werden de Squirrels uit Borgerhout, achter pitcher Siem Houben, met 3 – 8 aan de kant gezet. Met deze twee overwinningen werden de Tigers in de winnaarspoule ingedeeld. Daar wachten de thuisspelende Pioneers en de Mohawks uit Brasschaat de Tigers op. Er kwam echter geen Antwerps, maar wel een Limburgs feestje. In de wedstrijd tegen Pioneers liet Luca Pignatelli zijn klasse zien. 2 – 5 voor de Tigers. Op naar de laatste wedstrijd van het tornooi. En wat voor een wedstrijd. Het werd een thriller van formaat. Brasschaat was duidelijk sterker dan de andere teams. De Tigers zijn echter heel wat gewoon. Opnieuw was het de pitching welke centraal stond in deze wedstrijd. Top pitching van Robin Francken leverde een 1 – 1 eindstand op. Omdat Brasschaat meer hits had geslagen dan de Tigers ( 6 tegen 4 ) wint Brasschaat de wedstrijd wanneer er een gelijke stand in de rangschikking komt. Alles hing af van de onderlinge wedstrijd tussen de Pioneers en Brasschaat. Opnieuw een thriller zoals je in een finale poule wedstrijden verwacht. Pioneers wint met het kleinste verschil ( 2 – 1 ) en zorg er zo voor dat de Tigers het ganse tornooi winnen.
Een prachtweek wordt zo op prachtige manier afgesloten.
De volgende wedstrijd voor de Tigers is Blue tegen Red, op zaterdag 26 april om 10h30.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio