Kleine verhalen in een grote oorlog

Print
Kleine verhalen in een grote oorlog

Kleine verhalen in een grote oorlog

Lommel -

In 2014 zal je nergens voorbij WO I kunnen. Omdat ons land een uiterst belangrijk decor was voor de afloop van deze wereldbrand, zal ook deze regio, en niet enkel de Westhoek, meer dan de nodige aandacht krijgen met diverse educatieve en geschiedkundige projecten.

Onder de titel Kleine verhalen uit de Groote Oorlog – en voor Lommel met de ondertitel 1914-2014: een eeuw tussen heide en hoop – bundelen heel wat partners binnen en buiten Lommel de krachten om het publiek een mooi en origineel project aan te bieden.

Hierdoor zal Lommel op de herdenkingskaart van WO I uitdrukkelijk aanwezig zijn. Omdat het in 2014 bovendien zeventig jaar geleden is dat Lommel werd bevrijd na WO II, zal ook hieraan de nodige aandacht besteed worden.
De grootse startactiviteit op zondag 27 april op de Duitse militaire Begraafplaats biedt een brede waaier aan activiteiten zoals muzikale stukken door het harmonieorkest van het NIKO, brieven van soldaten voorgelezen en gedanst door de afdeling Woord en Dans, Anja Van Engeland treedt op en honderden jongeren maken samen één groot kunstwerk. Afsluiter van deze dag is Jee Kast. Deze woordkunstenaar was tijdens de Poëzieweek 2013 te gast in Lommel met enorm veel succes. Ook dit keer zal hij zijn specifieke poëziestijl ‘slam-poëtry’ ten gehore brengen, met aangepaste teksten. Het programma start om 14.00 uur en loopt tot ca. 17.00 uur. De toegang is volledig gratis.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio