Delhaize opent referentiewinkels waar klant centraal staat

Print
Delhaize opent referentiewinkels waar klant centraal staat

Delhaize opent referentiewinkels waar klant centraal staat

Supermarktketen Delhaize heeft in Wezembeek-Oppem een nieuw concept van supermarkt voorgesteld waar de winkelervaring van de klant centraal staat. Woensdag opent een gelijkaardige vestiging in Eigenbrakel. Het gaat om referentiewinkels, zegt woordvoerder Roel Dekelver.
"We gaan het concept evalueren en als er vernieuwingen in één van onze 145 eigen winkels komen, zullen we ons inspireren op deze ervaring". Financiële details over investeringsbedragen gaf hij niet vrij.

Over deze Delhaize-winkels van de nieuwste generatie is maandenlang gebrainstormd door personeel en klanten. Van de parking tot de kassa's en het afhaalpunt voor online-winkelen: alles is in een nieuw kleedje gestoken. "We willen het beste wat we te bieden hebben, tonen", aldus Dekelver. Zo is er gekozen voor zoveel mogelijk natuurlijk licht of led-verlichting en een ruim assortiment aan verse groenten en fruit, dat de ervaring van een echte markt moet benaderen. Verschillende variëteiten brood worden meermaals per dag ter plaatse gebakken, de beenhouwerij staat via een raam in de winkel open voor advies of vragen. Het traiteurrayon wordt uitgebreid en er is ook veel aandacht voor speciale voedingsregimes met bijvoorbeeld glutenvrije producten. Degustatiestandjes staan verspreid over de hele winkel. Daarnaast biedt het nieuwe winkelconcept ook leuke extra's: de winkelkar is uitgerust met een vergrootglas om details op de verpakking makkelijker te consulteren. Een tiental televisieschermen biedt informatie over producten en promoties, en in de hele supermarkt is er gratis wifi. "We gaan voor een totaalaanbod, met veel keuze aan aantrekkelijke prijzen", luidde het dinsdag. Delhaize wil daarmee beantwoorden aan de behoeften van zowel de gehaaste zakenvrouw als de oudere klant of aan de student met een beperkt budget. De bedoeling is nu om de nieuwigheden te evalueren, en ook elders in de Delhaize-winkels te gaan installeren, al zullen het nooit exacte kopieën zijn, benadrukt de woordvoerder.