Kookworkshop bij CVO13 een voorproefje voor Italiaanse dag

Print

Kookworkshop bij CVO13 een voorproefje voor Italiaanse dag

Tongeren -

De cursisten van het eerste jaar Italiaans van Volwassenenonderwijs CVO13 zetten de theorie om in de praktijk en trokken met de klas naar Campus Plinius voor een kookworkshop.

Ze kregen de geziene woordenschat letterlijk op hun bord voorgeschoteld en de betekenis van funghi, pomodori, aglio, risotto, enz.

is nu zo klaar als klontje!
Onder begeleiding van de leerkracht Italiaans, Ine Buekers, en de leerkracht koken, Eline Vanloffelt, gingen de cursisten enthousiast aan de slag. Dit was voor hen ook de uitgelezen mogelijkheid om hun kennis van de Italiaanse taal op de proef te stellen.

In groepjes van twee namen ze plaats aan hun kookeiland en bereidden ze elk een typisch Italiaans gerecht. De overheerlijke bruschette van Giulia en Angelo en de net iets te pikante pizza al pollo van Luigi en Mattia zullen we niet snel vergeten! De culinaire capaciteiten van de cursisten kwamen volledig tot uiting in de typische risotto ai funghi en de zabaglione was een uitmuntende afsluiter. Na de kookworkshop mochten de cursisten en leerkrachten gezellig plaatsnemen aan een mooi gedekte tafel. Hier kon iedereen van de overheerlijke zelfbereide gerechten smullen, vergezeld van een lekker glaasje wijn.

Wil je ook proeven van la bella Italia en de authentieke sfeer opsnuiven of wil je meer info over onze cursussen, kom dan op 4 mei naar de Italiaanse dag in Tongeren. CVO 13 Zuid-Limburg is één van de standhouders en geeft je graag een woordje uitleg over de mogelijke cursussen.
Voor meer informatie neem een kijkje op www.cvo13.be of kom op 4 mei naar Ciao Italia!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio