Seniorendienst viert 60 jaar televisie met groots Lentefeest

Print
Seniorendienst viert 60 jaar televisie met groots Lentefeest

Seniorendienst viert 60 jaar televisie met groots Lentefeest

Bilzen -

Op 31 oktober 1953 doet het fenomeen televisie haar intrede in Vlaanderen. Vanaf die dag worden in steeds meer huiskamers stoelen en tafels aan de kant geschoven om plaats te maken voor een nieuw meubel: de TV. Steeds meer mensen keken naar dezelfde uitzendingen zoals het Nieuws, het weerbericht en amusementsprogramma’s.

Iedereen die toen op de buis kwam was op slag in heel het land bekend: Schipper naast Mathilde, Armand Pien, Nonkel Bob, Tante Terry, Tony Corsari, maar ook Bonanza en zoveel meer.

De seniorendienst van de stad Bilzen viert 60 jaar televisie op het Lentefeest van 2 en 3 juni met Connie Neefs en Hugo Symons. De show vindt zoals elk jaar plaats in het cultuurcentrum De Kimpel.

Toen Connie Neefs gevraagd werd om op 25 augustus 2012 een liedje te zingen tijdens het TV-programma Villa Vanthilt in een speciale uitzending over en met Luc Appermont, koos ze voor 'Even geduld, de filmlas is gebroken', een nummer van de legendarische Jef Burm. Het was opmerkelijk hoeveel positieve reacties daarop volgden. Dat liedje van een pionier van de TV was duidelijk niet vergeten en maakte heel wat los bij het publiek. Dat was voor Connie de aanleiding om een nieuw liedjesprogramma te maken.

Connie Neefs duikt in 60 jaar TV-geschiedenis met zeer herkenbare liedjes en anekdoten. De hele show zijn er beelden te zien vanaf de beginperiode van de Vlaamse Televisie. En zoals het paste in de amusementsprogramma’s van toen, is er een speciale gast en dat is deze keer niemand minder dan Hugo Symons, een pionier van de BRT, waar hij vooral te zien was als journalist en presentator van sportprogramma's. Later stapte Hugo Symons over naar VTM waar hij o.a. te zien was als de vaste moppentapper in het programma HT&D. Hugo was van jongs af actief in het amateurtoneel en is meervoudig gediplomeerde aan het muziekconservatorium van Leuven. Hij heeft al een hele carrière achter de rug als acteur, cabaretier en zanger.

De kaartenverkoop van het Lentefeest start op maandag 5 mei om 9 uur stipt in het Seniorenhuis. Een kaartje kost 7 euro.

Meer informatie: Seniorendienst stad Bilzen - Ronny Sonck - 089 51 92 37 - senioren@bilzen.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio